Τη Δευτέρα ο διαγωνισμός για το φωτοβολταϊκό της Κοζάνης

2849773
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 14:08

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να δημοσιευτούν από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, τα τεύχη του διαγωνισμού για τα μεγάλα φωτοβολταϊκά της εταιρείας στην Κοζάνη με προβλεπόμενη ισχύ 200MW συν 30MW (πρόκειται για δύο ομάδες φωτοβολταϊκών πάρκων).

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα πάρκα είναι project με τα οποία η ΔΕΗΑΝ «κατέβηκε» στον πρόσφατο διαγωνισμό της ΡΑΕ για νέα έργα ΑΠΕ. Μάλιστα τα εν λόγω φωτοβολταϊκά έχουν επιπλέον των άλλων εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων, εξασφαλισμένες τις πολεοδομικές άδειες, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό ατού. Και αυτό διότι, όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και ανακηρυχθεί ο ανάδοχος, τότε ο εργολάβος που θα επιλεγεί θα μπορέσει να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες κατασκευής.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες αυτή τη στιγμή έχει σε λειτουργία 153MW ισχύος (από όλες τις τεχνολογίες και όχι μόνο φωτοβολταϊκά) ενώ έχει θέσει ως στόχο για το 2024 την ανάπτυξη έργων από όλες τις τεχνολογίες (φωτοβολταϊκά, αιολικά κ.λπ.) της τάξης του 1,5 GW.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 14:15

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!