Νέο ραντεβού για χτύπημα κατσαρολικών δίνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

Στιγμιότυπο 2020 04 03 9.20.07 μμ
milonas 728x90 1
728x110 2
 Νέο ραντεβού δίνουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου για αύριο Παρασκευή, προκειμένου να χτυπήσουν κατσαρόλες με αίτημα τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της ΑΓΕΤ για όσο διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού.
 Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της Επιτροπής αναφέρουν:
Την προηγούμενη Παρασκευή ήμασταν πολλοί. Αυτή την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 στις 21:00 ας είμαστε περισσότεροι. Καλούμε όλους τους πολίτες στον Βόλο σε μία εκκωφαντική και ειρηνική διαμαρτυρία από τα σπίτια μας για ένα λεπτό:
ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ
στα μπαλκόνια και στα ανοιχτά παράθυρα να χτυπήσουμε δυνατά τα κουζινικά μας για να μας ακούσει η κυβέρνηση και να σταματήσει τη λειτουργία της ΑΓΕΤ-LAFGARGE HOLCIM εν μέσω Πανδημίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μετρήσεις για τον Βόλο, όπως αποτυπώνονται στην πιο γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα μέτρησης της ποιότητας του αέρα σε πραγματικό χρόνο (www.waqi.info) είναι αντίστοιχες Πεκίνου, Σαγκάης, Νέου Δελχί, των πιο ρυπασμένων πόλεων παγκοσμίως !! Ασύλληπτα νούμερα ακόμη και για μεγαλουπόλεις!! Οι υψηλότερες τιμές ειδικά τις βραδινές ώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο!!

Τα πολύ επικίνδυνα για την υγεία μικροσωματίδια είναι ανάμεσα στους ρύπους που προσμετρώνται για την κατάταξη της ποιότητας του αέρα!! Ο δείκτης ποιότητας της ατμόσφαιρας (AQI) παρατηρήθηκε πολλές φορές μέσα στο 24ωρο να είναι στο κόκκινο (300+), που σημαίνει πολύ επικίνδυνος για κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα!! Η προειδοποίηση για την υγεία σε τέτοιες τιμές είναι:

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ

Ο Βόλος σε συνθήκες ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ και όχι από τον κοροναϊό! Και μάλιστα όταν έχουν εντελώς εξαφανιστεί πηγές ρύπων, όπως τα αυτοκίνητα ή τα τζάκια, λόγω εποχής αλλά και όταν αυτό συμβαίνει μέρα μεσημέρι.

Οι βιομηχανικές μονάδες βέβαια συνεχίζουν προκλητικά ακάθεκτες τις εργασίες τους ακόμα κι όταν απέχουν 150 μέτρα από τα πρώτα σπίτια, ακόμα κι αν έχουμε αποδείξει με πανεπιστημιακές έρευνες ότι η καύση πλαστικών καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το επιρρεπές σε λοιμώξεις και βεβαίως πανδημίες.

Δείτε βίντεο από την προηγούμενη εβδομάδα:

error: Content is protected !!