Λάρισα: Στην «Αρωγή» θα μεταφερθούν οι Ρομά που είναι θετικοί στον κορωνοϊό – Μετατρέπεται σε κέντρο καραντίνας του ιού!

arogi larissa 780x405
milonas 728x120

Με ταχύτατους ρυθμούς κινούνται οι τοπικοί φορείς στη Λάρισα προκειμένου η επόμενη ημέρα μετά τα δεκάδες κρούσματα στη Νέα Σμύρνη και την καραντίνα μέρους της συνοικίας, να βρει κατά το δυνατό θωρακισμένη την κοινωνία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του onlarissa.gr, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε να προχωρήσει το σχέδιο νοσηλείας των 20 – μέχρι στιγμής – Ρομά που διαπιστώθηκε πως είναι θετικοί στον κορωνοϊό, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή» το οποίο έχει αναστείλει τη λειτουργία του λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Οι εγκαταστάσεις ανήκουν στην Τράπεζα Πειραιώς με την οποία έχει ήδη υπάρξει συνεννόηση, ενώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας γίνεται αγώνας δρόμου αφενός για να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό εντός των επόμενων ωρών, αλλά και να εξοπλιστεί με ό,τι άλλο χρειαστεί.

Κατά το νέο σχεδιασμό, στην «Αρωγή» θα φιλοξενηθούν ενδεχόμενα νέα κρούσματα από την ευρύτερη περιοχή.

Α.Ρ.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!