Οι βομβαρδισμοί και ο κορωνοϊός εμπόδισαν την αποβίβαση 280 μεταναστών στην Τρίπολη

2850075
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 02:40

Οι βομβαρδισμοί στην Τρίπολη εμπόδισαν την αποβίβαση 280 μεταναστών, το πλοιάριο των οποίων εντοπίστηκε στη θάλασσα και οδηγήθηκε πίσω στη Λιβύη, και οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να περάσουν τη νύχτα τους πάνω σε ένα σκάφος του Λιμενικού, έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Εκατοντάδες άνθρωποι, εξαντλημένοι μετά από ένα επικίνδυνο ταξίδι 72 ωρών. Θα περάσουν τη νύχτα συνωστισμένοι σε ένα σκάφος, σε τεταμένες συνθήκες», ανέφερε ο Φεντερίκο Σόντα, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ για τη Λιβύη.

Δεν έχει διευκρινιστεί από ποιες χώρες προέρχονται οι μετανάστες. Η Λιβύη είναι ένας από τους κυριότερους σταθμούς για τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν από την Αφρική στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον έξι πλοιάρια απέπλευσαν αυτόν τον μήνα, μεταφέροντας περίπου 500 ανθρώπους, μολονότι η Ιταλία έχει κλείσει τα λιμάνια της, κηρύσσοντάς τα «μη ασφαλή», λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Αξιωματούχοι στην Τρίπολη είπαν ότι η ένταση των βομβαρδισμών την Πέμπτη ήταν τέτοια που δεν θεωρήθηκε ασφαλές να αποβιβαστούν οι μετανάστες. Στο πρόσφατο παρελθόν, το λιμάνι της πρωτεύουσας έχει γίνει στόχος βομβαρδισμών. Επιπλέον, λόγω της επιδημίας στην πρωτεύουσα της Λιβύης έχει κηρυχθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση.

Ο ΔΟΜ παρέχει στους μετανάστες τρόφιμα και νερό.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 02:40

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!