Συναγερμός στη Λάρισα: 20 ρομά με κορωνοϊό – Ανησυχία στον Βόλο

koronoios asthenoforo ekav 780x405
milonas 728x120

 Ανέβηκε ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λάρισα, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του onlarissa.gr μετά την ιχνηλάτηση των επαφών του 32χρονου ΡΟΜΑ και τα δείγματα που ελήφθησαν σε 29 άτομα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι βρέθηκαν άλλα 7 θετικά δείγματα.

 Έτσι, με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων από τα 29 δείγματα, βρέθηκαν 20 θετικά δείγματα στον ιό.

Ανησυχία ωστόσο επικρατεί και για τις συνθήκες τήρησης της καραντίνας στον Βόλο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο ρομά Θεσσαλίας Νίκο Παϊτέρη, ο οποίος μίλησε στο TheNewspaper.gr “οι ρομά δεν πιστεύουν οτι υπάρχει κορωνοϊός και εκτιμούν οτι όλα είναι κατασκευασμένα.” «Κάνουμε προσπάθειες να τους πείσουμε, αλλά ζητούμε την παρέμβαση της Αστυνομίας και της Πολιτείας» λέει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί οτι προχθές, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το TheNewspaper.gr μία παρέα σαράντα ρομά έκαναν γλέντι στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας Βόλου και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας, ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ρομά που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είχαν επισκεφθεί τις προηγούμενες ημέρες συγγενείς τους σε Φάρσαλα και Βόλο.

error: Content is protected !!