Βόλος: Τεστ κορωνοϊού και επίδομα ζητούν οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ

souper market
stergiou
fotou
728x110 3

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ορίζει την Τετάρτη 15 Απρίλη ως μέρα κορύφωσης  της παρέμβασης και της δράσης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market. 

728X100

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Βγαίνουμε μπροστά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, για να προασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Δεν αφήνουμε κανέναν εργοδότη, πόσο μάλλον τις μεγάλες αλυσίδες των super market να μας καταπατά με πρόφαση τις «έκτακτες συνθήκες». Στηρίζουμε τους συνάδελφους μας στα super market, τους καλούμε να μην φοβηθούν, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους και να καταγγείλουν τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στα super market να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο.  Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market. 
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
error: Content is protected !!