ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυξάνονται οι αγγελίες για εργασία καθώς οι επιχειρήσεις επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς

2850820
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, 11:29

Οι κινεζικές εταιρείες έχουν εντείνει την αναζήτηση προσωπικού στην πλατφόρμα LinkedIn καθώς οι επιχειρήσεις επιστρέφουν σταδιακά στους κανονικούς τους ρυθμούς ύστερα από τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού.

Από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου, οι νέες αγγελίες θέσεων εργασίας στην πλατφόρμα LinkedIn China αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση, συγκριτικά με πτώση κατά 35% την περίοδο 3 έως 7 Φεβρουαρίου, την πρώτη εβδομάδα μετά τις αργίες του Φεστιβάλ της Άνοιξης, όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της LinkedIn China Λου Τζιάν σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Η COVID-19 έφερε σημαντικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, σημείωσε ο Λου, με τις αγγελίες από εταιρίες με λιγότερους από 200 εργαζόμενους να σημειώνουν βουτιά κατά 83% σε ετήσια βάση από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Οι αναρτήσεις από αυτές τις εταιρίες πρόσφατα ανέκαμψαν και καταγράφεται ζήτηση για εργαζομένους σε κλάδους όπως η άθληση, οι μεταφορές, η εκπαίδευση και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, δήλωσε ο Λου.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, 11:29

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!