Παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού έως τις 27 Απριλίου

2850792
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, 09:29

Η Αργεντινή θα παρατείνει έως τις 27 Απριλίου το καθεστώς «lockdown» που επέβαλε τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, προσθέτοντας ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο στις μεγάλες πόλεις.

Οι περισσότεροι Αργεντινοί ζουν σε μητροπολιτικές περιοχές όπως το Μπουένος Άιρες, η Μεντόσα και η Κόρντομπα.

«Η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια σε όλες τις μεγάλες πόλεις», δήλωσε ο Φερνάντες. Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού, που τέθηκαν σε ισχύ στις 20 Μαρτίου, επιβράδυναν την εξάπλωση του ιού και παραμένουν ο καλύτερος τρόπος για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία, πρόσθεσε.

«Καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την καμπύλη των νέων κρουσμάτων», δήλωσε. Η Αργεντινή έχει έως τώρα 1.975 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού και 82 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

«Χωρίς το lockdown θα μπορούσαμε να είχαμε 45.000 κρούσματα έως τώρα», δήλωσε ο Φερνάντες. «Δεν ήταν μάταιο το lockdown».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τη Δευτέρα οι τράπεζες θα λειτουργήσουν κανονικά, αν και κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα σε ό,τι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής βρισκόταν σε ύφεση πολύ πριν την πανδημία. Ο Φερνάντες όμως δήλωσε ότι η δημόσια υγεία θα παραμείνει προτεραιότητα έναντι της οικονομίας τις επόμενες εβδομάδες.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, 09:30

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!