ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

92687487 1577083335792065 2483071888335568896 o
stergiou
fotou
728x110 3

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και οι Κοινωνικές δομές του, εναρμονισμένοι στην κρίση του Covid 19 και στο κλίμα των Εορτών του Πάσχα επανέρχεται με τη δράση «Παραμυθο-ακούσματα στο Κεφαλόβρυσο» δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ακούσουν ηλεκτρονικά ένα παραμύθι με πρωταγωνιστή ποιον άλλο; Τον κορονοϊό.
Σας προσκαλούμε σε μια εικονική περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο, Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» – όπου πρωτοξεκίνησε η δράση τον Δεκέμβριο του 2019 και την οποία αγκάλιασαν μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.

Σήμερα άδειος ο χώρος του μουσείου, όμως, και πάλι δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψουμε μέσω ενός επίκαιρου παραμυθιού, διαδικτυακά πλέον, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα πατώντας εδώ :

728X100

Το παραμύθι γράφτηκε από την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας, Σοφία Κ. Μπαλαμώτη. Τη μουσική και το βίντεο επιμελήθηκε ο κ. Σαλαγάς Κώστας, μουσικός των Κ.Δ.Α.Π., μέλος της διευρυμένης δομής του Βοήθεια στο Σπίτι. Προγραμματίζονται και άλλες ηλεκτρονικές δράσεις για ενήλικες και παιδιά με παραμύθια και εργαστήρια μέσω τηλεδιασκέψεων.

Η δράση αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας και των στελεχών του (Μπαλαμώτη Σοφία και Μπακάλη Μαρία) με τις Κοινωνικές δομές του Δήμου και τη συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας, κα Χασιώτη Αντωνία. Ελπίζουμε ότι η αποδοχή του όποιου πένθους θα βοηθήσει στην έναρξη και στην επιστροφή της κανονικότητας.

Δράττοντας την ευκαιρία, η κα Χασιώτη ευχαριστεί όλους όσους απάντησαν θετικά στο κάλεσμα αλληλεγγύης του «Βοήθεια στο Σπίτι», προσφέροντας μάσκες, τρόφιμα κλπ. και αναφέρει: «Είμαστε όλοι εδώ για να μην μείνεις κανένας μόνος και χωρίς βοήθεια. Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» δίνουν καθημερινό αγώνα για να φτάσουν σε κάθε δημότη που χρειάζεται βοήθεια. Σημαντική και η συμβολή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου του Δήμου που φροντίζουν για την καθημερινή σίτιση όσων χρειάζονται, καθώς και η συνεργασία με τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Κέντρο Υγείας για την εξυπηρέτηση στη συνταγογράφηση των δημοτών μας.
Θα πρέπει να συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί όλοι μας να προσφέρουμε με κάθε τρόπο ως ενεργά μέλη μια κοινωνίας που γνωρίζει ότι η συνεισφορά προς αλλήλους είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Αλληλεγγύης».
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2425023794

error: Content is protected !!