Ο Γκαντς ζήτησε περισσότερο χρόνο για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τον Νετανιάχου

2851127
stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Απριλίου 2020, 03:07

Ο Μπένι Γκαντς ζήτησε σήμερα περισσότερο χρόνο για να καταστρώσει τη συμμαχία με τον πάλαι ποτέ αντίπαλό του, τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς η διορία που έχει παραχωρηθεί στον πρώην στρατηγό για να σχηματίσει κυβέρνηση πλησιάζει στην εκπνοή της.

Ο Γκαντς παρέλαβε την εντολή προ τεσσάρων εβδομάδων από τον πρόεδρο Ρόιβεν Ρίβλιν για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας έπειτα από τις εκλογές της 2ας Μαρτίου, τις τρίτες που διεξήχθησαν στη χώρα σε λιγότερο από ένα έτος, όμως ο πολυκερματισμός του κοινοβουλευτικού σκηνικού δεν επιτρέπει τον σχηματισμό εναλλακτικής κυβέρνησης. Η διορία για τις διερευνητικές διαβουλεύσεις του Γκαντς εκπνέει το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της “Λευκογάλανης” συμμαχίας του Γκαντς, που δημιουργήθηκε προ ενός έτους με στόχο την κατατρόπωση του Νετανιάχου, ζητεί «την παράταση κατά δύο εβδομάδες από τον Ρέβλιν της διορίας, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας με τον πρώην πρωθυπουργό, τονίζοντας πως το Ισραήλ διανύει «μία κοινωνική και υγειονομική κρίση» λόγω του κορωνοϊού.

«Πιστεύω πως είμαστε κοντά στο να υπογράψουμε μία συμφωνία και μας χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να την ολοκληρώσουμε», προσθέτει ο Γκαντς.

Το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου ανακοίνωσε πως προσκάλεσε τον Γκαντζ και τους διαπραγματευτές του για διαβουλεύσεις «απόψε Σάββατο», υπογραμμίζοντας τη «βούληση και την εθνική ευθύνη για τον σχηματισμό το ταχύτερο δυνατόν μίας κυβέρνησης ενότητας», που διέπει τις δύο παρατάξεις. Η «Λευκογάλανη» παράταξη απάντησε πως οι διαβουλεύσεις δεν θα γίνουν «δια μεσολαβητών».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Απριλίου 2020, 03:07

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!