«Ο κορωνοϊός θα κυριαρχήσει στην ατζέντα της γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ»

2851195
stergiou
fotou
Ontopoulos780x90


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Απριλίου 2020, 09:33

Η πανδημία του κορωνοϊού θα κυριαρχήσει στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν η Γερμανία αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας σε άρθρο του στην εφημερίδα Die Welt.

Ο Μάας έχει εκφραστεί με ευθύτητα για την παγκόσμια διαχείριση της κρίσης, ασκώντας κριτική στις ΗΠΑ για την αργή τους αντίδραση και επικρίνοντας την Κίνα ως αυταρχική. Η πανδημία έχει εξαπλωθεί σε 214 χώρες, με 1,6 εκατ. κρούσματα και 106.000 θανάτους.

«Θα την κάνουμε μια «κορονο-προεδρία» για να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του», γράφει ο Μάας σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Die Welt. Η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία την 1η Ιουλίου από την Κροατία.

Μια σταδιακή και συντονισμένη μείωση των ταξιδιωτικών περιορισμών θα είναι ένα από τα πρώτα καθήκοντα «μόλις διαφύγουμε τον κίνδυνο», γράφει ο Γερμανός υπουργός.

Και το μπλοκ θα χρειαστεί επίσης να αντλήσει διδάγματα από την κρίση, όπως η βελτίωση της πολιτικής προστασίας στην ΕΕ και η κοινή προμήθεια και παραγωγή ιατρικών εφοδίων, αναφέρει. Υπάρχει επίσης μια ανάγκη «να διορθωθούν τα λάθη» που αποκάλυψε η κρίση, γράφει ο Μάας, καταδεικνύοντας τους περιορισμούς στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου «υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, που είναι απαράδεκτοι στην Ευρώπη».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Απριλίου 2020, 09:33

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!