Δύο μοναχοί της Λαύρας των Σπηλαίων πέθαναν και άλλοι 90 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

2851955
stergiou
fotou
Ontopoulos780x90


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020, 21:41

KENT728X100

Δύο μοναχοί που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό πέθαναν στην Ουκρανία, με το μοναστήρι τους, στην καρδιά του Κιέβου, να έχει εξελιχθεί σε εστία της ασθένειας, αφού περισσότεροι από 90 άνθρωποι έχουν προσβληθεί τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησία που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας, οι δύο μοναχοί πέθαναν χθες και σήμερα.

Το μοναστήρι Λαύρα των Σπηλαίων ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και σήμερα στεγάζει περίπου 250 μοναχούς.

Ο πρώτος μοναχός που πέθανε έπασχε από πνευμονία και είχε βρεθεί αρνητικός στον νέο κορωνοϊό, όμως οι γιατροί διέγνωσαν την ασθένεια Covid-19 από τα συμπτώματα που παρουσίαζε, είπε ο αρχιεπίσκοπος Κλίμεντ Βετσέρια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο γνωστοποίησε σήμερα ότι άλλοι 63 μοναχοί βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα 93.

Το 20% των ασθενών στην ουκρανική πρωτεύουσα προέρχεται πλέον από τη Λαύρα των Σπηλαίων. Συνολικά στο Κίεβο τα κρούσματα ανέρχονται στα 495. Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, σε όλη την Ουκρανία τα κρούσματα είναι 3.102 και οι νεκροί 93.

Όλοι οι μοναχοί υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και «πολλοί» από αυτούς νοσηλεύονται, σύμφωνα με την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Το μοναστήρι έχει τεθεί σε καραντίνα.

Τον Μάρτιο, την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε το κλείσιμο των σχολείων, των δημόσιων χώρων και τη διακοπή λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, ο ηγούμενος του μοναστηριού, μητροπολίτης Παύλος, καλούσε τους πιστούς «να σπεύσουν στις εκκλησίες» και να «να μην φοβούνται τίποτα». Την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας στην τηλεόραση, χαρακτήρισε τον κορωνοϊό «πανώλη του 21ου αιώνα».

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020, 21:41

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!