ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξελίξεις για την ηλεκτροκίνηση Λάρισας-Βόλου – Πιθανή η δημοπράτηση του έργου μέχρι τέλος Μαΐου

treno larissa stathmos 780x405
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Εκτενή επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μπουκώρος για τη δημοπράτηση του έργου ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας.

Είναι ένα έργο που βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου, όπως άλλωστε και ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας συνολικά. Ο υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι όλες οι εκκρεμότητες που ταλάνιζαν το συγκεκριμένο έργο, όπως η έλλειψη συμφωνίας με την ΕΤΒΑ για τη διέλευση από τη ΒΙ.ΠΕ., αλλά και ο προβληματικός προσδιορισμός της τιμής μονάδας του έργου ηλεκτροκίνησης, έχουν ουσιαστικά επιλυθεί.
Για μία ακόμη φορά, μιλώντας με τον βουλευτή, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι το έργο ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας είναι από τα έργα που έχουν προγραμματιστεί άμεσα.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Μπουκώρος είχε επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Βίνη, ο οποίος ενημέρωσε για το πλήρες χρονοδιάγραμμα, επισημαίνοντας τα εξής: «Ηδη η ΕΤΒΑ έχει στα χέρια της το συμφωνητικό παραχώρησης της αναγκαίας έκτασης για τη διέλευση της γραμμής, με βάση τη νέα μελέτη, και την εβδομάδα μετά το Πάσχα αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία. Στη συνέχεια τα τεύχη δημοπράτησης θα αποσταλούν στη διαχειριστική αρχή, επίπεδο στο οποίο υπάρχει προεργασία σε μεγάλο βαθμό και είναι πολύ πιθανό μέχρι τέλος Μαΐου να δημοπρατηθεί το έργο».

Ο βουλευτής Μαγνησίας ευχαρίστησε τόσο τον υπουργό για το ενδιαφέρον του, όσο και τον επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ για την προσπάθειά του τους τελευταίους έξι μήνες να διευθετήσει όλα τα ανοιχτά ζητήματα του έργου, κάνοντας την εξής δήλωση: «Το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας είναι μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας. Μετά την ταλαιπωρία της τετραετούς καθυστέρησης από την προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση της Ν.Δ. η δημοπράτηση του έργου πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανάληψη της διακυβέρνησης. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και σύντομα αυτό το μεγάλο έργο θα μπει στις ράγες της υλοποίησής του».

Πηγή: e-thessalia.gr

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!