Καλογιάννης: «Δεν θα κρεμάσουμε τους Ρομά με τα πόδια ανάποδα – Δεν είναι δίκαιο…» (βίντεο)

kalogiannhs kalogiannhs maska 1 780x405
milonas 728x90 1
728x110 2

Στο πλαίσιο των δηλώσεων που έκανε σήμερα το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και αναφερόμενος στην καραντίνα της Νέας Σμύρνης τόνισε ότι η κατάσταση είναι καλή ως στιγμής.

Όμως αναφέρθηκε και στο ζήτημα των Λαϊκών Αγορών τονίζοντας συγκεκριμένα: «Σε ότι αφορά τις λαϊκές, έχω εντοπίσει ότι η απόφαση για τις λαϊκές ξεκίνησε έχοντας ως δεδομένο ότι σε αυτές συμμετέχουν Ρομά οι οποίοι δημιούργησαν το πρόβλημα και επειδή πιθανόν να είναι φορείς να κλείσουν και οι λαϊκές. Αν έτσι έχουν τα πράγματα είναι λάθος προσέγγιση. Θα πω κάτι χαρακτηριστικό, στις λαϊκές αγορές στη Λάρισα υπάρχουν μόλις 3 άδειες Ρομά. Άρα είναι άδικο αυτό το μέτρο. Το ζήτημα του παραεμπορίου είναι ένα ζήτημα που δεν μας απασχολεί τώρα, μας απασχόλησε πιο πριν και είναι ένα πρόβλημα που κοιτάμε. Αν οι λαϊκές έκλεισαν επειδή υπάρχει ένας συγχρωτισμός, επειδή μαζεύεται κόσμος που δεν τηρεί τα μέτρα, τότε καλώς ελήφθη η απόφαση. Μην ενοχοποιούμε για όλα τους Ρομά. Ε, όχι δεν θα τους κρεμάσουμε με τα πόδια ανάποδα. Οι 200-300 παραβατικοί της κοινότητας, δεν ενοχοποιούν όλο τον οικισμό των 3.000 και πλέον ανθρώπων που ζουν εκεί. Δεν είναι δίκαιο αυτό. Να είμαστε δίκαιοι και σοβαροί, χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τον έναν ή τον άλλον».

Για το ξενοδοχείο

«Για το ξενοδοχείο δεν υπάρχει ακόμη εξέλιξη. Ίσως και να μην χρειαστεί να περάσουμε σε αυτό το μέτρο, διότι προς το παρόν υπάρχουν λύσεις. Συζητάω με την Πολιτική Προστασία για να βρούμε τις ειδικές κατηγορίες, και συζητάμε αυτές τις λεπτομέρειες. Η κατάσταση πάντως είναι ελεγχόμενη».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!