Με 51 δευτερόλεπτα σιγής θα τιμήσουν οι πολίτες τα θύματα των επιθέσεων στο Κράιστσερτς

2851708
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020, 13:50

51 δευτερόλεπτα σιγής θα τηρήσουν την Τετάρτη οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο από τις επιθέσεις σε τεμένη του Κράιστσερτς, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 51 άνθρωποι.

Οι τελετές για την πρώτη επέτειο από τη σφαγή της 15ης Μαρτίου 2019, όταν ένας υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής άνοιξε πυρ σε δύο τεμένη σκοτώνοντας 51 πιστούς, ακυρώθηκαν λόγω της επιδημίας Covid-19. Το Αβρααμικό Συμβούλιο του Ουέλιγκτον για τους Εβραίους, τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους κάλεσε σήμερα τους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων με τον δικό τους τρόπο.

Ο Εβραίος συμπρόεδρος του Συμβουλίου, ο Ντέιβ Μόσκοβιτς, δήλωσε ότι οι Νεοζηλανδοί καλούνται να τηρήσουν 51 δευτερόλεπτα σιγή στις 13:40 στις 15 Απριλίου, την ώρα που ξεκίνησε η επίθεση, και να σκεφτούν πώς αυτή άλλαξε τη χώρα, αλλά και τρόπους για να γίνει η κοινωνία της χώρας πιο ανοιχτή σε όλους.

«Ζητάμε από τους πολίτες σε κάθε σπίτι να αφιερώσουν λιγότερο από ένα λεπτό από τη ζωή τους στις 15 Απριλίου για να σκεφτούν: τι μπορώ να κάνω, τι μπορεί να κάνει η κοινωνία μας και τι η Νέα Ζηλανδία για να σταματήσει το μίσος στις σκέψεις, στις λέξεις και τις πράξεις μας» επισήμανε.

Ο χριστιανός συμπρόεδρος του Συμβουλίου Ρον Μπένετ σημείωσε ότι, αν και η τελετή στη μνήμη των θυμάτων καθυστέρησε έναν μήνα, το τραγικό αυτό συμβάν δεν θα μπορούσε να μη μνημονευθεί. «Ζητάμε από τους ανθρώπους για 51 δευτερόλεπτα, ένα για κάθε ζωή που χάθηκε στις επιθέσεις, να σκεφτούν πώς θα δημιουργήσουμε μια πιο συμπονετική κοινωνία. Ο Covid-19 μπορεί να μας καθυστερήσει, αλλά δεν μπορεί να μας σταματήσει» σημείωσε.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020, 13:57

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!