ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Καταγγέλει την καθυστέρηση στην καταβολή δώρου Πάσχα

kinita logo
milonas 728x90 1
728x110 2

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Μαγνησίας αναφέρει σχετικά με την καθυστέρηση καταβολή του δώρου Πάσχα:

Μετά τα πρόσφατα εκατέρωθεν πανηγύρια μεταξύ εργοδοσίας ΑΓΕΤ-σωματείου εργαζομένων-ΕΚΒ για την  «μεγάλη» και γενναιόδωρη αύξηση 1% που έδωσε η βιομηχανία ΑΓΕΤ στους εργαζόμενους -την στιγμή που οι περικοπές τους το προηγούμενο διάστημα, σε μισθούς και επιδόματα, έφταναν το 20%- ήρθε το κερασάκι στην τούρτα.

Με ανακοίνωση της η εργοδοσία της «καλής και φιλεύσπλαχνης» ΑΓΕΤ που κάνει δωρεές, γνωστοποιεί ότι το δώρο Πάσχα των εργαζομένων θα καταβληθεί στο τέλος Ιουνίου όπως ορίζει η Π.Ν.Π. και βλέπουμε, γιατί μπορεί να υπάρξει κατ’ εντολή του Σ.Ε.Β. και άλλη Π.Ν.Π… Καταγγέλλουμε αυτήν την ενέργεια της εργοδοσίας την στιγμή μάλιστα που με δικά της στοιχεία το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν το καλύτερο των τελευταίων χρόνων σε πωλήσεις. Τονίζουμε και επισημαίνουμε ότι το δώρο Πάσχα είναι παρακρατημένα χρήματα από τους εργαζόμενους και απαιτούμε να καταβληθεί στην ώρα του. Η απόφαση αυτή της εργοδοσίας όχι μόνο αψυχολόγητη δεν είναι όπως παραπλανητικά και σκόπιμα αναφέρει το σωματείο εργαζομένων ΑΓΕΤ αλλά είναι ξεκάθαρα ταξική απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και αποτελεί άλλη μια απόδειξη της ανειρήνευτης αντίθεσης κεφαλαίου και εργασίας. Αποβλέπει στην αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης. Όπως ταξική είναι και η ενέργεια της που μπροστά στα κέρδη της και τη μείωση του κόστους παραγωγής δεν υπολογίζει την υγεία των εργαζομένων και του λαού του Βόλου καίγοντας τα καρκινογόνα καύσιμα RDF και πετ κοκ. 

Το Π.Α.ΜΕ., τα ταξικά σωματεία καλούμε κάθε εργαζόμενο και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ να βγάλουν συμπεράσματα, να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα για να αποκρούσουμε την νέα επίθεση στα μισθολογικά-συνδικαλιστικά δικαιώματα μας που ήδη έχει αρχίσει με αφορμή τα μέτρα για τον κορονοϊό. Να διεκδικήσουν αγωνιστικά την καταβολή του δώρου Πάσχα. Θα είμαστε στο πλευρό τους.

error: Content is protected !!