Ποιος είναι ο Βολιώτης Μητροπολίτης που έσπασε την καραντίνα και οδηγείται στο Δικαστήριο

4384662

Για τις 25 Μαΐου όρισε ο εισαγγελέας Κέρκυρας, Διονύσιος Λαμπρίδης, την τακτική δικάσιμο του μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριου, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για παραβίαση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΙΑ/ΓΠ.οικ.23093/20020 σε συνδυασμό με ΠΝΠ 25.02.2020 (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου).

KEN 728X100

Ο μητροπολίτης πήγε στον εισαγγελέα Κέρκυρας, λίγα λεπτά πριν τη 1 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθεί και αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο σε λιγότερο από μία ώρα, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Γιάννη Κοντό, τον πρωτοπρεσβύτερο της Μητρόπολης Κέρκυρας, Θεμιστοκλή Μουρτζανό και έναν ιερέα.

 

Ο μητροπολίτης δεν προέβη σε δηλώσεις, ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνήγορός του, Ιωάννης Κοντός, «η κατηγορία είναι πλημμέλημα και οι πιθανές κυρώσεις θα έχουν ποινικό χαρακτήρα».

Αυτή την ώρα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεταλληνός, που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους κοινή δικογραφία με τον μητροπολίτη, καθώς και οι δύο, αλλά και άλλοι πιστοί, παρευρέθηκαν την Κυριακή (12/4) στην τέλεση της λειτουργίας στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ποιος είναι όμως ο Βολιώτης Μητροπολίτης Νεκτάριος;

Είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Ανωτέρας Ιερατικής Σχολής Αθηνών (1973) και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1979). Το 1973 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Άνω Ξενιάς. Το 1975 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1979 Πρεσβύτερος από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, λαμβάνοντας το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Διετέλεσε Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, ανέπτυξε ιεροκηρυκτική, ποιμαντική και φιλανθρωπική δραστηριότητα. Από το 1975 έως το 1986 διετέλεσε διευθυντής του ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτη Δημητριάδος Χριστοδούλου, ενώ από το 1986 εξελέγη Καθηγούμενος της Μονής Άνω Ξενιάς.

Είναι συγγραφέας διαφόρων βιβλίων και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο. Διετέλεσε τακτικό μέλος της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και είναι τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί του Μοναχικού Βίου.

Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων εξελέγη στις 11 Οκτωβρίου 2002 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 13 Οκτωβρίου.

error: Content is protected !!