Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας για Χαλυβουργία: Ρίχνουν το βάρος της κρίσης στους εργάτες

888887 h0261185
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 Το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την αναστολή εργασίας στα δύο εργοστάσια της Χαλυβουργίας στον Βόλο, επισημαίνει:

KEN

Τα δύο εργοστάσια της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» ακολουθούν το παράδειγμα του ομίλου Στασινόπουλου αναστέλλοντάς τη λειτουργία τους. Κάνουν χρήση και αξιοποιούν τη δυνατότητα που έχει δώσει η κυβέρνηση στους εργοδότες, με αφορμή την πανδημία να κάνουν ότι θέλουν στους χώρους δουλειάς. 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε απολύσεις, μειώσεις μισθών που διατηρούνται μέχρι σήμερα, εκ περιτροπής εργασία, εφαρμογή συμβάσεων ακόμα και ενός μήνα στους εργολαβικούς συναδέλφους, πάντα με γνώμονα να αυγαταίνουν τα κέρδη της και ενάντια στις δικές μας ανάγκες και των οικογενειών μας. Σήμερα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, για άλλη μια φορά επιδιώκουν να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στους εργάτες. Μας καλούν να βάλουμε πλάτη για να μετριαστεί η «χασούρα» τους.

Συνάδελφοι, σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες χρειάζεται να μη σκύψουμε το κεφάλι, να μη συμβιβαστούμε με τη νέα κατάσταση πραγμάτων που διαμορφώνεται.  Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουμε με τη στάση μας ότι η εργοδοσία δε μας κάνει χάρη, ότι δεν παζαρεύουμε κανένα εργασιακό μας δικαίωμα. Είναι η στιγμή να οργανωθούμε στο Συνδικάτο, να δυναμώσουν οι γραμμές του σε κάθε χώρο δουλειάς και να προετοιμαστούμε για μάχη ενάντια σε κάθε επίθεση στα δικαιώματά μας.

Απαιτούμε:

  • Να καλυφθούν στο ακέραιο οι μισθολογικές μας απώλειες με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.
  • Η μείωση ενοικίου να δοθεί σε όλους τους πληττόμενους εργαζόμενους.
  • Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, των κατασχέσεων.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση, δυναμώνουμε την φωνή μας, μένουμε δυνατοί. Δεν βάζουμε τα δικαιώματα μας σε καραντίνα! Δεν μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά εμείς το «μάρμαρο»!

error: Content is protected !!