ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Ξεκίνησε η δειγματοληψία στους οικισμούς των ρομά για εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού [εικόνες και βίντεο]

Στιγμιότυπο 2020 04 15 11.37.03 πμ

Ξεκίνησαν στις 11.00 σήμερα το πρωί στο Κοινωνικό κέντρο Ρομά Αλιβερίου, η διεξαγωγή των δειγματοληπτικών τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στου τρεις οικισμούς του Βόλου.

KEN 728X100

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Μ. Σπελέτα και βοηθούς από το Νοσοκομείο Βόλου έφτασε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας λίγο μετά τις 10.00 το πρωί. Εκεί τους περίμενε ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Χ. Στεφόπουλο και την πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Ν. Μοροφογιάννη.

Εκεί έγινε και η συνάντηση με τους εκπροσώπους των ρομά για να καθοριστεί η διαδικασία. Αμέσως μετά, εθελοντικά σαράντα τρεις ρομά από τον οικισμό του Αλιβερίου έφτασαν στο Κοινωνικό Κέντρο για να γίνει η δειγματοληψία με λήψη αίματος και σάλιου. Στη συνέχεια, έγινε η σχετική δειγματοληψία σε 23 άτομα από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής, ενώ δεν έγιναν τελικά δειγματοληψίες από τον οικισμό της Νεάπολης.

Ο κ. Μπέος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν χωρούν προσωπικές πολιτικές και δεν επιτρέπεται προσωπική προβολή, αφού προέχει η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, της υγείας των πολιτών και συνεπώς είναι ώρα προσφοράς από όλους, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί και έχει την ευθύνη.

Ο κ. Μπέος υπογράμμισε ότι από την περασμένη Παρασκευή η Δημοτική Αρχή απέστειλε αιτήματα για την πραγματοποίηση των ελέγχων στην Πολιτική Προστασία, τον ΕΟΔΥ, το Νοσοκομείο Βόλου και την Διεύθυνση Υγείας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα και σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίοι έλεγχοι.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

 

error: Content is protected !!