Συζήτηση πολιτικών αρχηγών θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το Πάσχα

2853317
stergiou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, 12:11

Tη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, με αντικείμενο τη διάθεση των κεφαλαίων του «μαξιλαριού», θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το Πάσχα. Την πρωτοβουλία που θα αναλάβει η αξιωματική αντιπολίτευση για συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Μ. Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚONTRA». Νωρίτερα σήμερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», εξήγησε ότι στόχος είναι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Σταϊκούρας να δώσουν στοιχεία για τη διάθεση του «μαξιλαριού».

«Πρέπει να λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Πριν λίγες ημέρες δεν… υπήρχε “μαξιλάρι”, όλα αυτά ήταν δήθεν “απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ”. Μετά είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι αν το χρησιμοποιήσουμε θα τρομάξουν οι αγορές. Χθες ακούστηκε από κύκλους του ΥΠΟΙΚ ότι άρχισαν να διατίθενται κεφάλαια. Δεν είναι αυτό υπεύθυνη, σοβαρή πολιτική κυβέρνησης που πρέπει να λογοδοτεί στον λαό. Μετά το Πάσχα θα ζητήσουμε προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, να ενημερωθεί ο κόσμος. Περιμένουμε διευκρινίσεις από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα για το τι χρήση έχει γίνει από τις αρχές του Απριλίου. Και αν δίνονται χρήματα, πού δίνονται, αν πραγματικά δίνονται εκεί που υπάρχει ανάγκη; Στην κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, με οριζόντια μέτρα στήριξης, όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ; Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στενάζουν;» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

To περιεχόμενο της πρότασης για συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή έχει σκιαγραφήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα καταθέσω πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την oικονομία, ώστε να δώσει εξηγήσεις ο κ. Μητσοτάκης για το τι σχέδιο έχει και για το πού θα πάνε τα χρήματα που αντί για την εργασία φαίνεται να ενισχύονται μονοδιάστατα συγκεκριμένες επιχειρήσεις όπως έγινε στο παρελθόν με τις τράπεζες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την Τετάρτη 22 Απριλίου, οι διαρκείς επιτροπές κοινωνικών και οικονομικών υποθέσεων έχουν ορίσει συνεδρίαση με αντικείμενο τη συζήτηση της 5ης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών να υποβληθεί ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, 12:15

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!