62χρονος Βολιώτης ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά – Νηστικός για τρεις ημέρες περιμένει τη σύνταξή του

Στιγμιότυπο 2020 04 17 12.22.37 μμ
stergiou
fotou
728x110 3

Με μοναδικό “όπλο” του την αξιοπρέπεια, παλεύει για να ζήσει, ανεβαίνοντας τον δικό του Γολγοθά, ένας 62χρονος Βολιώτης. Σήμερα, οι Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου τον εντόπισαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων της πόλης, όπου βρίσκει το τελευταίο διάστημα ένα πρόχειρο φαγητό, που του προσφέρει ο ιδιοκτήτης.

728X100

Ένας νοικοκύρης, θύμα της οικονομικής ύφεσης και της γραφειοκρατίας, αφού περιμένει να λάβει την προσωρινή του σύνταξη εδώ και τέσσερις μήνες!

Ζει στις Αλυκές Βόλου, σε ιδιόκτητο σπίτι, χωρίς όμως παροχή ρεύματος και νερού. Η μόνη του βοήθεια μία γειτόνισσα, η οποία προσπαθεί με όποιον τρόπο μπορεί να τον βοηθά, όποτε βγαίνει από τη μοναξιά του και τα προβλήματά του.

“Η κατάστασή του ήταν τραγική” λέει στο TheNewspaper.gr η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσα Μορφογιάννη, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη σίτισή του και για την επανεκκίνηση της ζωής του. Ο 62χρονος ήταν νηστικός για τρεις ολόκληρες ημέρες, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες αντέδρασαν άμεσα και τον προμήθευσαν με τρόφιμα για τις ημέρες του Πάσχα.

Αντίστοιχη ευαισθησία επέδειξε και η ΔΕΥΑΜΒ. Ο πρόεδρος Γιώργος Τόρης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα έδωσε εντολή την Τρίτη να γίνει επανασύνδεση του νερού ώστε να αυτοεξυπηρετείται σε βασικές ανάγκες.

Προσπάθειες θα γίνουν και για την επανασύνδεση του ρεύματος, όμως οι αρμόδιοι δεν είναι τόσο αισιόδοξοι.

Ο 62χρονος αρνήθηκε να πάει στον ξενώνα αστέγων, μη θέλοντας να εγκαταλείψει το σπίτι του, όμως σύμφωνα με όσα λέει η κ. Μορφογιάννη, τις επόμενες ημέρες θα μπει στο ειδικό πρόγραμμα φροντίδας του Δήμου Βόλου, ώστε να του παρέχεται ιατρική βοήθεια, φαγητό, ενώ θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να πάρει το επίδομα ΚΕΑ που δικαιούται.

error: Content is protected !!