Η Κίνα ενδέχεται να υποστεί «συνέπειες»

2854561
stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Απριλίου 2020, 02:29

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Σάββατο ότι η Κίνα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με «συνέπειες», χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί, στην περίπτωση που κριθεί ότι «εν γνώσει της» ήταν «υπεύθυνη» για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Τραμπ έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την πανδημία.

«Αν ήταν λάθος, ένα λάθος είναι ένα λάθος. Αλλά αν ευθυνόταν εν γνώσει της, ναι, εννοώ, τότε σίγουρα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην Κίνα.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος και στελέχη της κυβέρνησής του επικρίνουν το τελευταίο διάστημα σε ολοένα πιο υψηλούς τόνους το Πεκίνο, προσάπτοντας στην κινεζική ηγεσία έλλειψη διαφάνειας.

Ο Τραμπ εξάλλου αμφισβήτησε για άλλη μια φορά τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Κίνα. Ο επίσημος απολογισμός αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά χίλια και πλέον θύματα την Παρασκευή. Το κινεζικό υπουργείο Υγείας έκανε χθες Σάββατο λόγο για 4.632 νεκρούς από την ασθένεια COVID-19 επί συνόλου 82.719 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Απριλίου 2020, 02:29

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!