Κοντοζαμάνης και Γενικό Κρατικό Νίκαιας διαψεύδουν την καταγγελία για απόκρυψη κρουσμάτων

2857212
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, 19:13

KENT728X100 1

Διέψευσε ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης την καταγγελία περί απόκρυψης κρουσμάτων κορωνοϊού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας. Αργότερα, το ίδιο το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επίσης προέβη στη διάψευση της εν λόγω καταγγελίας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε πως δεν νοσηλεύεται ούτε νοσηλευόταν ασθενής με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Νίκαιας, καθώς δεν πρόκειται για νοσοκομείο αναφοράς. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, δεν υπάρχει ζήτημα απόκρυψης κρουσμάτων.

«Δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει, περίπτωση απόκρυψης κρουσμάτων ή αποτελεσμάτων. Οι εξετάσεις διεξάγονται σε εξωτερικά εργαστήρια, τα οποία ενημερώνουν στη συνέχεια τις αρμόδιες Αρχές».

«Όταν κάποιος προσέρχεται στα έκτακτα, και θεωρείται ύποπτο κρούσμα απομονώνεται. Όταν το δείγμα είναι θετικό ο ασθενής μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς. Δεν υπάρχει ζήτημα απόκρυψης κρουσμάτων», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Επίσης,  ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων πως υπήρχαν δύο κρούσματα στο εν λόγω νοσοκομείο, τα οποία έχουν καταγραφεί και συμπεριληφθεί στα ανακοινωθέντα περιστατικά της χώρας μας.

Πρόκειται για κρούσματα γιατρών, όπως ενημέρωσε ο κ. Κοντοζαμάνης, ενώ ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα και ιχνηλατήθηκαν 70 επαφές που εξετάστηκαν και βγήκαν όλες αρνητικές. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι στενές επαφές αυτών των ανθρώπων, 15 άνθρωποι στο σύνολο, αν και ήταν αρνητικοί και ασυμπτωματικοί, μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών. Οι τέσσερις εξ αυτών έχουν εξέλθει με το τεστ να βγαίνει και πάλι αρνητικό.

Η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας: 

Απαντώντας στην ανυπόστατη και ψευδή καταγγελία περί απόκρυψης ασθενών που νοσούν με COVID-19 θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

1) Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ΔΕΝ είναι νοσοκομείο αναφοράς και κατ’ επέκταση δεν νοσηλεύει ασθενείς που πάσχουν από COVID-19.

2) Είναι αδύνατον να αποκρυφθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα ασθενούς ή προσωπικού, διότι τα δείγματα που λαμβάνονται με υπόδειξη των λοιμωξιολόγων του νοσοκομείου επεξεργάζονται, καταγράφονται και ανακοινώνονται επισήμως στις αρμόδιες αρχές από το ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ¨ΑΤΤΙΚΟΝ”.

3) Το νοσοκομείο μας είναι υπέρμαχο της έγκαιρης ενημέρωσης και της απόλυτης διαφάνειας προκειμένου να διαφύλαξη τη δημόσια υγεία, που είναι η απόλυτη υποχρέωση μας, αλλά και για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου.

4) Ασθενείς που επισκέπτονται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και κρίνονται πιθανά κρούσματα, λαμβάνεται ΑΜΕΣΑ δείγμα και άμεσα αποστέλλεται για έλεγχο. Οι ασθενείς μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων του δείγματος απομονώνονται σε ειδικούς θαλάμους και αν το δείγμα είναι θετικό διακομίζονται σε νοσοκομεία αναφοράς.

5) Τα δύο κρούσματα νοσούντων ιατρών έχουν επισήμως ανακοινωθεί και καταγραφεί στις επίσημες αρχές και τον ΕΟΔΥ από τις 17/4 και 20/4 αντίστοιχα. Για την ασφάλεια του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού και των ασθενών, έγινε ιχνηλάτηση επαφών όπως επιτάσσουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, πάρθηκαν 70 δείγματα τα οποία ήταν αρνητικά, ενώ μπήκαν σε προληπτική επταήμερη καραντίνα 15 συνολικά άτομα που είχαν πλέον στενή επαφή με τους εν λόγω ιατρούς, παρά το γεγονός ότι ήταν ασυμπτωματικοί και τα δείγματα τους ήταν αρνητικά. Η περίοδος καραντίνας έχει λήξει για τα τέσσερα από τα παραπάνω άτομα και τα δείγματα τους εξακολουθούν να είναι αρνητικά. Τέλος, το νοσοκομείο μας επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του για την προαναφερόμενη ψευδή καταμήνυση, διότι η αρμοδιότητα του για την προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι αντίθετη με τα καταγγελλόμενα και γι’ αυτό το λόγο τα καταγγελλόμενα είναι αυταπόδεικτα ψευδή.

Ο ΑΝΑΠΛ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΥΤΟΓΛΟΥ

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!