Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τη διαμαρτυρία του Στ. Περίσση για τη  μη διανομή του έντυπου τύπου στο νησί της Σκοπέλου

efimerides53 5

H πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, με κοινοβουλευτική της αναφορά, που κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 24 Απριλίου 2020, στηρίζει το εύλογο του αιτήματος του Δημάρχου Σκοπέλου, κ. Στ. Περίσση, για συμμόρφωση όλων των εμπλεκομένων στις διατάξεις της πρόσφατα ψηφισμένη νομοθετικής πρωτοβουλίας για διανομή και πώληση του έντυπου τύπου στα σούπερ μάρκετ του νησιού. 

KEN 4

Η Σκόπελος, εδώ και δύο χρόνια, στερείται της δυνατότητας της έντυπης ενημέρωσης καθώς ανήκει σε εκείνες τις δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας που η διανομή του έντυπου τύπου αποτελεί δραστηριότητα οικονομικά ασύμφορη. Τους τελευταίους δύο μήνες, που η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες και με δεδομένο ότι η ενημέρωση της κοινής γνώμης, μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, αποτελεί βασικό εργαλείο για την καταπολέμηση της πανδημίας, η πρόσφατα ψηφισμένη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για δυνατότητα διανομής του τύπου από τα σούπερ μάρκετ αποτέλεσε για τους νησιώτες μία εξαιρετικά σημαντική κίνηση για να διορθωθεί και θεραπευθεί η ως άνω ανισότητα στην ενημέρωση. 

Όμως, τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μέτρου, δεν είναι καθόλου αισιόδοξα, καθώς, αντί να διορθωθεί η ως άνω αστοχία – όπως αναμενόταν – δυστυχώς, συνεχίζεται αφού οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία της διανομής δε φαίνεται να συμμορφώνονται στην εφαρμογή των διατάξεων. 

Η κ. Μακρή, συμμεριζόμενη τη διαμαρτυρία των πολιτών, με την ενέργειά της αυτή, ζητεί την παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργών αλλά και την αποτελεσματική λήψη μέτρων προκειμένου να συμμορφωθούν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι και να διανέμεται, επιτέλους, ο έντυπος τύπος στο νησί.   

error: Content is protected !!