Διάγγελμα Κουρτς το μεσημέρι της Δευτέρας

2858107
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Διάγγελμα, στο οποίο θα ανακοινώσει την έναρξη ενός “νέου κεφαλαίου” για την Αυστρία, θα απευθύνει ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, το μεσημέρι της Δευτέρας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ανακήρυξη της Δεύτερης Αυστριακής Δημοκρατίας, στις 27 Απριλίου 1945 — λίγες ημέρες πριν την επίσημη συντριβή του γερμανοναζιστικού Τρίτου Ράιχ και την απελευθέρωση της Ευρώπης στις 8 Μαΐου της ίδιας χρονιάς.

Όπως αναφερόταν την Κυριακή από την Αυστριακή Καγκελαρία στη Βιέννη, ο καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, θέλει να μεταδώσει στους πολίτες “ελπίδα και αισιοδοξία”, ότι στην αφετηρία του 76ου έτους της Δεύτερης Δημοκρατίας ανοίγει ένα “νέο κεφάλαιο” και ότι με “συνοχή, επιμέλεια και κοινή προσπάθεια” θα ξεπεραστεί και αυτή η κρίση, ενώ η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψουν άνθρωποι στην πλήρη απασχόληση.

Εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, θα είναι περιορισμένες οι διαστάσεις των εκδηλώσεων για την αυριανή 75η επέτειο της Δεύτερης Αυστριακής Δημοκρατίας, οι οποίες θα αρχίσουν το πρωί με τις καταθέσεις στεφάνων στην Κρύπτη στην Πλατεία των Ηρώων.

Οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν αρχικά από τον καγκελάριο, τον αντικαγκελάριο και αρχηγό του συγκυβερνώντος κόμματος των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ, αλλά και την υπουργό ‘Αμυνας, ενώ αργότερα στεφάνι θα καταθέσει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, με περιορισμένη την παραδοσιακή παρουσία της προεδρικής φρουράς και στρατιωτικής μουσικής.

Σύμφωνα με την Καγκελαρία, στο δεκαπεντάλεπτο διάγγελμα του, σε απευθείας μετάδοση από τη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση, ο Σεμπάστιαν Κουρτς θα τονίζει ότι μετά τη φάση της “αποποίησης, της στέρησης και της μοναξιάς, που απαιτούσε πολλά”, ξεκινά τώρα ο δρόμος της επιστροφής με τη σταδιακή επανεκκίνηση της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας.

Για τον ομοσπονδιακό καγκελάριο, τους επόμενους μήνες θα είναι θέμα “να φέρουμε πίσω γρήγορα στην πλήρη απασχόληση τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μερική εργασία και ανεργία, και να βοηθήσουμε όλους όσους στερήθηκαν εντελώς από την μία ημέρα στην άλλη την οικονομική τους ύπαρξη”.

Ο ίδιος, στο διάγγελμά του θα τονίζει επίσης, ότι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους χρειάζονται τώρα πλήρη υποστήριξη, και προς τούτο η κυβέρνηση θα καταβάλει ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για “να καταφέρουμε μαζί την επιστροφή της Αυστρίας”.

Σε σημερινές δηλώσεις της η πρώτη αντιπρόεδρος της αυστριακής Βουλής Ντόρις Μπούρες — η οποία προέρχεται από το μεγαλύτερο κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης, το Σοσιαλδημοκρατικό και είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος της Βουλής — εξήρε τη σημασία των βασικών πυλώνων της Δημοκρατίας και απεύθυνε “έκκληση για συνεργασία για να μπορέσουν να αντιμετωπίζονται κρίσεις όπως η πανδημία του κορονοϊού”.

Όπως τόνισε η ίδια, “οι βασικοί πυλώνες της Δημοκρατίας, διαχωρισμός εξουσιών, κράτος δικαίου, θεμελιώδη δικαιώματα ελευθερίας, δεν είναι κάτι το αυτονόητο, αλλά πρέπει να προασπίζονται καθημερινά, και αυτό ισχύει επίσης και όλως ιδιαίτερα για τις προκλήσεις της παρούσας κρίσης”.

KENT728X100 1

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!