Επιστρέφουν στο σχολείο οι μικρότερες τάξεις

2858508
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Νορβηγία, όπου η επιδημία του νέου κορωνοϊού βρίσκεται σε ύφεση, άνοιξε ξανά τα σχολεία για τους μικρότερους μαθητές της σήμερα, ένα ακόμη βήμα στη πολύ αργή και σταδιακή διαδικασία της κανονικοποίησης που ανησυχεί ορισμένους γονείς.

Μία εβδομάδα μετά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, ήρθε η σειρά των 250.000 παιδιών ηλικίας 6-10 ετών να επιστρέψουν στα θρανία, σε τάξεις με την παρουσία, το μέγιστο, 15 μαθητών, έπειτα από 6 εβδομάδες «τηλε-εκπαίδευσης».

Στο σχολείο Levre στο Μπέρουμ, προάστιο του Όσλο, τα παιδιά επέστρεψαν με βροχή. Μπροστά από το κτίριο, οι υπεύθυνοι είχαν ζωγραφίσει λουλούδια στο έδαφος για να δείξουν την απόσταση 1 μέτρου που πρέπει να τηρούν τα παιδιά, ενώ είχαν κρεμάσει και πολύχρωμες πινακίδες για να επισημάνουν ότι η απειλή είναι ακόμη υπαρκτή.

Η 7χρονη Τίλντε ήταν γεμάτη ανυπομονησία που θα έβλεπε και πάλι τους συμμαθητές και δασκάλους της, όταν θα ξεκίναγαν τα μαθήματα στις 09.00 τοπική ώρα.

«Ήταν έτοιμη από τις 06.00 το πρωί, τρεις ώρες νωρίτερα. Ανυπομονούσε τόσο πολύ. Δεν υπήρχε ανάγκη για ξυπνητήρι» περιγράφει η μητέρα της Κάριν Ράμπε.

Στην είσοδο του σχολείου, είχαν κρεμάσει πανό με τα οποία οι υπεύθυνοι καλωσόριζαν τους μαθητές. Σε μια παιδική ζωγραφιά υπήρχε ένα ουράνιο τόξο και η φράση «όλα θα πάνε καλά».

Όμως, όλοι οι φόβοι δεν έχουν αρθεί.

Στο Facebook, σε σελίδα με τίτλο «Το παιδί μου δεν πρέπει να γίνει πειραματόζωο για την Covid-19» έχουν εγγραφεί ήδη 30.000 χρήστες.

«Εάν εξαρτιόταν από εμένα, θα περίμενα ίσως λίγες εβδομάδες, διότι δεν πιστεύω ότι έχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σήμερα» λέει η Κάριν Ράμπε.

Εντούτοις, η διευθύντρια του σχολείου Κάτριν Γουίλσερ Λόχρε εμφανίζεται καθησυχαστική.

«Υπάρχει άγχος σε ολόκληρη την κοινωνία. Για αυτό ακριβώς είναι σημαντική η ενημέρωση» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεδομένων των συνθηκών, εδώ είμαστε τόσο ασφαλείς όσο μπορούμε».

Σήμερα, η χώρα των 5,4 εκατομμυρίων ανθρώπων καταμετρά 7.533 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 193 θανάτους.

 

KEN 1

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!