ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αντίδραση του υπουργείου στο δημοσίευμα του zougla.gr για την μεταγωγή του κρατούμενου Δημάκη

2859056


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, 20:44

KEN 4

Σε λόγους «ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού» και «στο πλαίσιο προστασίας από τον κορωνοϊό», αποδίδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη μεταγωγή του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, την οποία ο συνήγορός του κατήγγειλε στο zougla.gr ως βίαιη και εκδικητική.

Όπως καταγγέλλει ο συνήγορός του αλλά και άλλοι φορείς και οργανώσεις, πρόκειται για μια δίωξη που γίνεται για «φρονηματικούς» λόγους, αφού όπως λένε, το μόνο που έκανε ο Βασίλης Δημάκης ήταν να «βγει μπροστά» και να ζητήσει την αποσυμφόρηση των φυλακών, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ένα αίτημα που βρίσκει σύμφωνο μεγάλο μέρος και του νομικού κόσμου.

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες από την μετακίνηση του κρατούμενου στις φυλακές Γρεβενών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζει επίσης ότι «ουδέν κόλλημα θα υπάρξει ως προς τη συνέχιση των σπουδών» του Βασίλη Δημάκη ο οποίος έχει προκαλέσει την εντύπωση της κοινής γνώμης με την πρόοδο στις πανεπιστημιακές σπουδές του μέσα από τις φυλακές.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του zougla.gr: Βίαιη και εκδικητική μεταγωγή κρατουμένου από τον Κορυδαλλό

Σημειώνεται ότι ο Δημάκης, κάνει απεργία πείνας από τις 16 Απριλίου, μετά την απομάκρυνση του από τον Κορυδαλλό, καθώς συμμετείχε σε διαμαρτυρία με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Υπουργείου για την υπόθεση, αναφέρει:

«Ο Βασίλειος Δημάκης μετήχθη από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών την 17η Απριλίου 2020 για λόγους ομαλής λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, καθώς και στο πλαίσιο της εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό (COVID-19). Σημειώνεται ότι στην παρούσα περίοδο εξαιτίας του COVID-19 έχουν ανασταλεί και οι κάθε τύπου εξετάσεις εκ του σύνεγγυς σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Ταυτόχρονα, οι σπουδές του Βασίλειου Δημάκη στη Σχολή Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΕΚΠΑ δεν διακόπτονται, καθότι το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών διαθέτει την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να υποστηρίξει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση τόσο του ίδιου όσο και άλλων συγκρατούμενών του. Ουδέν κόλλημα θα υπάρξει ως προς τη συνέχιση των σπουδών του και τη συμμετοχή του στις εξετάσεις, όπως συνέβη και μέχρι σήμερα.

Η υγεία του εν λόγω κρατουμένου παρακολουθείται σε καθημερινή βάση από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, 20:44

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!