ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η νέα κανονικότητα στα δικαστήρια

2858751


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, 09:31

KEN 4

Video – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Ξεκινά σήμερα η μερική επαναλειτουργία των δικαστηρίων με δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς θεωρούν ότι τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Από σήμερα, όποιος επιθυμεί να εισέλθει στις δικαστικές αίθουσες, θα θερμομετριέται από κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού, ενώ η χρήση μάσκας, αντισηπτικών και η τήρηση των ασφαλών αποστάσεων μεταξύ των ατόμων για την αποφυγή συνωστισμού είναι υποχρεωτική.

Παράλληλα, προστατευτικά πλεξιγκλάς έχουν ήδη τοποθετηθεί στα αυτόφωρα ενώ σταδιακά θα τοποθετηθούν και σε άλλες δικαστικές αίθουσες και γραμματείες ενώ έχει προβλεφθεί οι υποθέσεις να εκδικάζονται σε καθορισμένες ώρες για να μην υπάρχει πολυκοσμία.

 

Τα αυτόφωρα θα εκδικάζονται σε περισσότερες δικαστικές αίθουσες ενώ και οι ανακρίσεις φαίνεται πως… βγαίνουν από τα ανακριτικά γραφεία των λίγων τετραγωνικών μέτρων και θα πραγματοποιούνται ακόμη και σε άδειες δικαστικές αίθουσες ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Στα κτίρια 4 και  5 της Ευελπίδων αναμένεται η μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου καθώς εκεί θα γίνονται οι προσημειώσεις και τα  ασφαλιστικά.  Ήδη, έχει οριστεί ότι μέχρι τις 8 Μαΐου  θα έχουν υπηρεσία δυο – τρεις δικαστές οι οποίοι θα χειρίζονται περίπου έξι υποθέσεις την ημέρα ο καθένας.

Πάντως, οι δικηγόροι της Αθήνας όπως και οι δικαστικοί υπάλληλοι σε περιφερειακά Ειρηνοδικεία  απέχουν σήμερα από τα καθήκοντα τους υποστηρίζοντας πως εντοπίζονται  σοβαρά προβλήματα ως προς τα τηρητέα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας ενώ παράλληλα ζητούν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας ώστε να ανοίξει τις πύλες της η δικαιοσύνη στις 4 Μαΐου 2020.

Να σημειωθεί ότι όπως έχει αποφασιστεί, μέχρι και τις 15 Μαΐου θα εκδικάζονται μόνο τα ασφαλιστικά μέτρα, τα αυτόφωρα αλλά και οι υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, 09:35

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!