Βόλος: «Αυτός που πληρώνει τη νύφη είναι ο λαός» υποστηρίζει το ΚΚΕ

kke
milonas 728x90 1
728x110 2

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στον Βόλο, αναφέρει:

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τη μετάδοση του κορωνοϊού σε εργαζόμενους και ασθενείς ιδιωτικών κλινικών, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Οι καταγγελίες και οι προειδοποιήσεις από σωματεία της ιδιωτικής Υγείας και υγειονομικούς, έχουν αγνοηθεί προκλητικά από την κυβέρνηση.

Η πλημμελής τήρηση των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, με ευθύνη των ιδιοκτητών και της κυβέρνησης, προκειμένου να μην μπει σε «καραντίνα» η κερδοφορία τους, είναι όπως φαίνεται η βασική αιτία για τα κρούσματα στις ιδιωτικές κλινικές. Αυτό επιβεβαιώνεται από καταγγελίες για τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, για την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, την παροχή ειδών ατομικής προστασίας με το σταγονόμετρο, τον εξαναγκασμό σε εργαζόμενους να πάνε για δουλειά ακόμα κι αν είχαν συμπτώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξακολουθούσαν στα ιδιωτικά κέντρα να γίνονται ακόμα και πλαστικές επεμβάσεις, τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία «προσαρμόστηκαν» στην αντιμετώπιση της πανδημίας αφήνοντας έξω από κάθε περίθαλψη χρονίως πάσχοντες και άλλα σοβαρά περιστατικά.

Την ίδια στιγμή ιδιωτικές μονάδες Υγείας, που δεν εξασφάλιζαν την προσδοκώμενη κερδοφορία στις μέρες της πανδημίας, παρά τις παχυλές κυβερνητικές επιδοτήσεις, έκλεισαν ή περιόρισαν τις δραστηριότητές τους, βγάζοντας σε αναστολή εργαζόμενους, δηλαδή, τις κρισιμότερες στιγμές, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις ανάγκες του λαού, στερώντας προσωπικό και μέσα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την πρόληψη και τη θεραπεία από τον κορωνοϊό.

Όλα αυτά ήταν και είναι σε γνώση της κυβέρνησης. Όπως και το ότι θα πρέπει, εν μέσω πανδημίας, αντί να δίνει προτεραιότητα στην κερδοφορία των μεγαλοκλινικαρχών, να ενισχυθεί και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα νοσοκομεία με πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση διατηρεί τις τεράστιες ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος, ενώ για την κάλυψη των αναγκών «ανακάτεψε την τράπουλα» ενισχύοντας με μεταφερόμενο προσωπικό τα νοσοκομεία από τα Κέντρα Υγείας. Προκαλεί αγανάκτηση, λοιπόν, το αίτημα τοπικού βουλευτή της ΝΔ να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του τo μεταφερόμενο προσωπικό στο Νοσοκομείο του Βόλου, αντί να ζητήσει  αυτό που όλοι οι φορείς της πόλης, ακόμη και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας διεκδικούσαν, να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις, που ακόμη και τώρα, εν μέσω κορωναϊου, είναι μειωμένες κατά 40%.

Είναι χρήσιμο από τις εξελίξεις και οι λαϊκές οικογένειες του Βόλου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να συνειδητοποιήσουν ότι από την πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά, αυτός που «πληρώνει τη νύφη» είναι ο λαός. Απ’ τη μια πληρώνει όλo και περισσότερα και απ’ την άλλη «σπρώχνεται» στις λίστες αναμονής ή αναζητά γιατρειά στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον έχει το σχετικό αντίτιμο.

Η «επόμενη μέρα» για το λαό επιβάλλει να δυναμώσει η πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους, με σύγχρονες υπηρεσίες, όπως είναι σήμερα δυνατό να συμβεί, από την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνικής. Και επειδή με την πανδημία του κορωνοϊού δεν ξεμπερδέψαμε, το αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα από το κράτος παραμένει αναγκαίο και επιτακτικό.

error: Content is protected !!