ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μόλις 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα

2859519
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 27 Απριλίου, είναι 10  και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.576, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 41 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 71 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.   

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 139. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη, και το 91.4% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 36 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ oι 12 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 88% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Από τα κρούσματα, το 55.7% είναι άνδρες ενώ τα 589 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.268 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στη χώρα μας έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί 72.130 διαγνωστικά τεστ.

Σχετικά με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας

Αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης και τη χρήση μάσκας, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε πως οι συνθήκες έχουν πλέον αλλάξει και για αυτό συστήνεται τώρα η χρήση της, ως συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά κυρίως για να αποφύγουμε μετάδοση του ιού σε άλλους ανθρώπους. 

Η επιτροπή επανατοποθετήθηκε για τη χρήση ειδικών μασκών από το υγειονομικό προσωπικό, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας. και αποφασίστηκε πως δεν συστήνεται η χρήση τους, καθώς είναι επικίνδυνες για την μετάδοση του ιού. Προτιμότερη είναι η χρήση υφασμάτινης, πάνινης μάσκας, που μπορεί να φτιαχτεί ακόμα και με απλά υλικά μέσα στο σπίτι.

Δεν συνηθίζεται η μετάδοση του ιού από παιδιά σε ενήλικες

Αναφερόμενος στην πιθανότητα μετάδοσης  από τα παιδιά στους ενήλικες, ο κ. Τσιόδρας είπε:

«Λοιμώξεις από τον ιό παρατηρούνται πολύ πιο σπάνια στα παιδιά, τα οποία παρουσιάζουν πολύ ελαφρά συμπτώματα. Μετάδοση από παιδί σε ενήλικα φαίνεται να είναι ασυνήθιστη».

Η επαναλειτουργία των σχολείων

Η κ. Κεραμέως, παίρνοντας τον λόγο στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊ΄λο στη χώρα μας, αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο της επαναλειτουργίας των σχολείων που θα γίνει σταδιακά σε δύο φάσεις.

  • Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις τάξεις οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου
  • Στις 18 Μαΐου οι μαθητές της Πρώτης & Δευτέρας Λυκείου, αλλά και του Γυμνασίου
  • Επεκτείνεται το διδακτικό έτος για Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου
  • Η νέα διδακτική χρονιά θα αρχίσει ενδεχομένως νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στις 15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

Ημερομηνία έναρξης των Πανελληνίων εξετάσεων, όπως ενημέρωσε η κ. Κεραμέως, είναι για τα  Γενικά Λύκεια η 15η Ιουνίου και για επαγγελματικά η 16η Ιουνίου. 

 

ΠΗΓΗ

KEN
error: Content is protected !!