ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση μετακυλίει την ευθύνη στον λαό αρνούμενη τη δική της»

ΚΚΕ 3 1024x496 1
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ευθύνες στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην κυβέρνηση επιρρίπτει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

KEN 1

Το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση της ΝΔ μετέθετε, διαρκώς, την αντιμετώπιση της πανδημίας στην ατομική ευθύνη, με στόχο να αποκρύψει τις τεράστιες ανεπάρκειες στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Με το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια τακτική και στις επόμενες φάσεις της σταδιακής άρσης των μέτρων. Θα συνεχίσει να μετακυλίει την ευθύνη στον λαό, αρνούμενη στην πράξη τις ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης για την εγκληματική απουσία θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας και την προστασία των εργαζομένων.

Ό,τι κέρδισε ο λαός με την πειθαρχία και την αποφασιστικότητά του υπάρχει κίνδυνος να χαθεί, αν η άρση των περιορισμών δε συνοδευτεί με μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλους χώρους συγχρωτισμού, αν δε γίνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ, αν δεν εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους.

Επίσης, θα πρέπει να γίνει άμεσα άρση και κατάργηση όλων των μέτρων των αντεργατικών διατάξεων και των περιορισμών λαϊκών ελευθεριών, που πέρασαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει το λαό όχι απλά έξω από το σπίτι αλλά πιο δυνατό, οργανωμένο, αποφασισμένο, για να αντιπαλέψει την προσπάθεια κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου να πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι και οι λαοί. Το μήνυμα “Μένουμε δυνατοί – Δε μένουμε σιωπηλοί” πρέπει να ακουστεί τώρα πιο δυνατά.

error: Content is protected !!