Νοσοκομείο Βόλου: Νέα «πυρά» στον Π. Μαλινδρέτο – Σειρά πήρε ο ογκολόγος Γ. Ρήγας

18671024 283441102117897 2536017841498386581 n

Ύστερα από τις καταγγελίες του τ. προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Βόλου Νίκου Χαυτούρα, για τον νέο πρόεδρο Παύλο Μαλινδρέτο, σειρά πήρε ο ογκολόγος του “Αχιλλοπουλείου” Γιώργος Ρήγας, ο οποίος τον κατηγορεί για “αλλοπρόσαλλη στάση”.

KEN 728X100

Η δήλωση Ρήγα:

Η Επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά για ακομη μια φορα με την αλλοπρόσαλλη στάση του Προέδρου της ΕΙΝΚΥΜ,τις επαμφοτεριζουσες απόψεις του οποίου αδυνατεί να παρακολουθήσει ο κοινός νους.
Προ ενός έτους απο τηλεορασεως δήλωνε πως όσοι Ογκολόγοι και αν προσληφθούν στο Νοσοκομείο Βόλου ποτε δε θα ειναι αρκετοί να περιθάλψουν ολους τους Καρκινοπαθεις της Μαγνησιας.Προφανως ειναι γνωστης Μελετών επι του θέματος τις οποιες εμεις αγνοούμε και καλο θα ήταν να μας τις γνωστοποιουσε.Σε αντίθεση περίπτωση θα πρότεινα να σιωπήσει και να περιλάβει τις έν λογω απόψεις του στο προεκλογικο προγραμμα στις επόμενες εκλογες εφ’ οσον επιθυμει να ειναι εκ νέου υποψήφιος.Γιατι στις τελευταίες εκλογές το μοναδικό «Προγραμμα» ήταν η αλλαγή της προηγούμενης Διοίκησης της ΕΙΝΚΥΜ και τιποτε αλλο.

 Ως συνέχεια λοιπον των απόψεων περί επάρκειας η μη των Ογκολογων,η Πρόταση του Προέδρου της ΕΙΝΚΥΜ και πρόσφατου υπερασπιστη της Δημόσιας Υγειας ήταν να εφαρμοστεί το μοντελο των Νεφροπαθών Ασθενων και να συνδράμει το Δημόσιο στην περίθαλψη τους και απο τον Ιδιωτικο Τομέα.
Επι τρία χρονια λοιπον καμία ουσιαστική διεκδίκηση για Μόνιμες Προσλήψεις στο Νοσοκομείο.Αλλεπαλληλες εμφανίσεις στα ΜΜΕ ως μαϊντανός, «χαρτιά» προς «αρμόδιους» και έπαινος του έργου της προηγούμενης Διοίκησης του Νοσοκομείου με την οποια πορεύτηκαν μαζί στην απογύμνωση απο Γιατρούς στο Νοσοκομείο.Οι φθηνές δικαιολογίες της Προκήρυξης Μόνιμων Θέσεων Γιατρών μια Εβδομαδα πριν τις Εκλογές για καθαρά επικοινωνιακούς λογους ειναι «καθρεφτάκια στους Ιθαγενείς».Τα μηχανήματα όσο ακριβά και αν ειναι,πάντα υπήρχαν στα Νοσοκομεία και τις περισσότερες φορες σάπιζαν σε κάποιο υπόγειο.Καλοδεχουμενα σίγουρα και δε μηδενίζουμε τιποτε ομως πάντα το προβλημα του ΕΣΥ ήταν η υποστελέχωση του.

Ξαφνικά και μετα την αλλαγή της Διοίκησης του Νοσοκομείου υπήρξε μια αλλαγή στάσης του Προέδρου: άρχισε να πουλάει «Συνδικαλισμό»,οργάνωσε (προ Κορονοϊού) εκδήλωση Διαμαρτυρίας,συμμετείχε υπό τους ήχους του “Bella ciao” με τη ντουντούκα στο χερι σε αλλη παρόμοια Εκδηλωση.
Μέχρι προχθες που αρνήθηκε(για πολλοστή φορα) να συμνετασχει στην Πανελλήνια Διαμαρτυρία της ΟΕΝΓΕ,με τα ιδια αιτήματα που είχαν και οι προηγηθείσες διαμαρτυρίες.
Αλλαγή στάσης για πολλοστή φορα; Έπεσαν «οδηγίες» απο κέντρα που μονο εκείνος γνωρίζει; Στο κάτω-κάτω ας κατεβάσει μια πρόταση για διαγραφή μας απο την ΟΕΝΓΕ αν διαφωνει με τις πρακτικές της.
Μετα την εξευρεση του φαρμάκου και του εμβολίου για τον κορονοιο,η επομενη πρόκληση της Ιατρικής μάλλον θα ειναι η ερμηνεία της στάσης του εν λογω «Συνδικαλιστή».Εκτος αν μας εκπλήξει για μια φορα και μας εξηγήσει ο ίδιος.Πραγμα απίθανο.
ΥΓ. Οι ευθύνες οπωσδήποτε βαραίνουν και όσους «στηρίζουν»; «ανέχονται»; απο θεση ευθύνης όλο αυτο τον παραλογισμό.

error: Content is protected !!