Διαξιφισμός Καλογιάννη με Καραλαριώτου στο Δ.Σ. για τη Νέα Σμύρνη – «Έσπασε» η διασπορά του κορωνοϊού στην περιοχή

Screenshot 1 15
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Από την αντιπαράθεση του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου κ. Ρένα Καραλαριώτου χαρακτηρίστηκε το δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης.

Με την αρχή της ενημέρωσης ο κ. Καλογιάννης και μιλώντας για τη Νέα Σμύρνη ανέφερε πως μετά και την ανακοίνωση της άρσης της καραντίνας, η συνοικία θα είναι υπό την επιτήρηση του ΕΟΔΥ για τυχόν νέα κρούσματα.

Παρά την επιτήρηση, δήλωσε πως οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δείχνουν πως η διασπορά έχει «σπάσει» στην περιοχή.

Μάλιστα αποκάλυψε πως τη Δευτέρα (πιθανότατα) και ώρα 11:30, θα υπάρξει επίσημη συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να συζητηθεί λεπτομερώς η διαχείριση της κατάστασης.

Βέλη προς Καραλαριώτου

Στη συνέχεια ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε σε δηλώσεις της κ. Καραλαριώτου, σύμφωνα με τις οποίες υποστήριξε πως ο δήμος «δεν φώναξε» για τη Νέα Σμύρνη όπως έκανε για τις καφετέριες και πως ζήτησε άρση της καραντίνας πρόωρα. Μάλιστα ο δήμαρχος χαρακτήρισε τις κατηγορίες της ψευδείς, προσθέτοντας πως δεν εισηγήθηκε για την άρση της καραντίνας, αλλά για επαναξιολόγηση ορισμένων μέτρων. Για άρση της καραντίνας όπως δήλωσε μίλησε μόνο μετά τα τελευταία 115 αρνητικά τεστ στη Νέα Σμύρνη.

Συνεχίζοντας μίλησε για κατηγορίες που δέχθηκε ο δήμος σε θέματα για τα οποία δεν είχε δικαιοδοσία (από άτομα πολλές φορές που δεν βρίσκονταν μέσα στην καραντίνα!), ενώ όσον αφορά την τροφοδοσία της οποίας  είχε την δικαιοδοσία, ανέφερε πως ήταν εξαιρετική. «Δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια του κ. Χαρδαλιά», πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης και ευχαρίστησε τους εθελοντές.

Ο κ. Καλογιάννης έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση όπου 3.500 Ρομά βρέθηκαν εντός καραντίνας (αρκετοί εκ των οποίων δεν διαμένουν στη συνοικία). Πρόσθεσε δε πως και η απόφαση για το κλείσιμο των λαϊκών και η επέκταση της καραντίνας, πάρθηκαν από την Πολιτική Προστασία.

Η απάντηση της αντιπολίτευσης

Απαντώντας στα λεγόμενα του δημάρχου η κ. Καραλαριώτου δήλωσε πως η δημοτική της παράταξη έδειξε την πλέον υπεύθυνη στάση και πως δεν μίλησε την ώρα της μάχης γιατί δεν έπρεπε.

Επανέλαβε τη θέση της πως ο δήμαρχος δεν φώναξε όπως για παράδειγμα με τις καφετέριες για τη συνοικία της Νέας Σμύρνης, την ίδια ώρα που υπήρχαν πολλά παράπονα πολιτών και πρόσθεσε πως όταν πάρθηκε η απόφαση για καραντίνα υπήρχαν δημοσιεύματα που υποστήριζαν πως ο δήμαρχος ζητούσε πρόωρα την άρση της.

«Λέτε ότι τα κάνατε όλα καλά», συνέχισε η κ. Καραλαριώτου, κατηφορώντας τον κ. Καλογιάννη πως επιρρίπτει τις ευθύνες σε τρίτους χωρίς να τους κατονομάζει.

«Μέτωπο» για τα προβλήματα της συνοικίας

Όπως είχε ανακοινωθεί και στο πρώτο άτυπο συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, αναμένεται πολύ σύντομα να συζητηθεί εξ ολοκλήρου το θέμα της Νέας Σμύρνης, ώστε να δημιουργηθεί ένα «δημοτικό μέτωπο», που θα διεκδικήσει λύσεις για αυτά.

Σύμφωνα με το δήμαρχο τα κυριότερα προβλήματα είναι ο υπερπληθυσμός, η μόρφωση και η ανεργία.

Υπέρ αυτής της ενημέρωσης τάχθηκαν και επικεφαλής άλλων παρατάξεων (Λάρισα Μπροστά, ΠΡΑΞΙ, Ορμή Ανανέωσης, Λαρισαίων Κοινόν), θέτοντας τους δικούς τους προβληματισμούς επί του θέματος.

Δημοτικά τέλη

Όσον αφορά τα οικονομικά του δήμου και πως θα επηρεαστούν, τονίστηκε από τη δημοτική αρχή ότι θα υπάρξει καταγραφή με αναλυτική καταγραφή εσόδων και εξόδων και θα δοθεί στην ΚΕΔΕ.

150 – 200 δήμοι, σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη θα έχουν προβλήματα με τα οικονομικά τους αν δεν υπάρξει στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι ίδιοι πόροι που δαπανήθηκαν από το δήμο Λαρισαίων για τον κορωνοϊό αναμένεται να ξεπεράσουν τις 400.000 ευρώ σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Σάπκας: Δεν θα υπάρξει πληρωμή διδάκτρων για την τηλε-εκπαίδευση στο ΔΩΛ

Ενημέρωση κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου σε ότι έχει σχέση με τον αν θα πληρωθούν δίδακτρα για την τηλε-εκπαίδευση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, έδωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας.

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Νίκου Γαμβρούλα, ανέφερε πως δεν θα υπάρξει καμία πληρωμή διδάκτρων για την τηλε-εκπαίδευση, ξεκαθαρίζοντας πως τα συγκεκριμένα μαθήματα δεν αποτελούν αναπλήρωση, αλλά έναν τρόπο να συνεχίσει να υπάρχει επαφή των μαθητών με το γνωστικό αντικείμενο.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!