Σύλληψη για παράνομη μεταφορά οστράκων στην Αλεξανδρούπολη

2859655


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, 00:42

KEN 4

Εξακόσια σαράντα οκτώ κιλά και τριακόσια γραμμάρια (648,3 kg) όστρακα του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus) ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπόμενων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (29/4), από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα 35 ετών, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ποσότητας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκαν να μεταφέρουν εντός λέμβου τύπου μπλάβας στο λιμενίσκο Άη Γιώργη  ποσότητες οστράκων. Κατά την άφιξη στον λιμενίσκο, κάλυψαν επιμελώς τα όστρακα, επιβιβάστηκαν σε ένα όχημα και κατευθύνθηκαν προς αγροτική οδό, όπου και ακινητοποιήθηκαν από τα στελέχη του λιμενικού σώματος. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν πίσω στο λιμενίσκο και κατόπιν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης.

Μετά από επισταμένη ζύγιση – μέτρηση διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες διακινούσαν συνολικά 41 σάκους με όστρακα, συνολικού βάρους εξακοσίων σαράντα οκτώ κιλών και τριακοσίων γραμμαρίων, εκ των οποίων πεντακόσια δεκαοκτώ κιλά και εξακόσια σαράντα γραμμάρια (518,64 kg) υπολειπομένων διαστάσεων – από 2,5 εκ έως 4 εκ, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκατοστών.

Παράλληλα, για τα αλιεύματα δεν υπάρχουν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους, ενώ το σκάφος με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος, καθώς επίσης και η ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, 00:42

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!