Τα μέτρα περιορισμού στη Βολιβία θα αρχίσουν να χαλαρώνουν την 11η Μαΐου

2859689
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, 04:12

KENT728X100 1

Οι αρχές της Βολιβίας θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού που επέβαλαν για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού από την 11η Μαΐου, όμως τα χερσαία σύνορα θα παραμείνουν κλειστά και η αναστολή των πτήσεων θα συνεχιστεί ως το τέλος του επόμενου μήνα, γνωστοποίησε την Τετάρτη (29/4) η μεταβατική πρόεδρος Τζανίνε Άνιες.

«Θα συνεχίσουμε τον περιορισμό με τους τρέχοντες όρους ως τη 10η Μαΐου. Από την 11η Μαΐου, θα περάσουμε σε μια νέα μορφή περιορισμού που θα ονομάζεται δυναμικός περιορισμός», ανέφερε η Άνιες σε τηλεοπτικό διάγγελμά της, εξηγώντας πως θα είναι λιγότερο «άκαμπτος».

Η μεταβατική κυβέρνηση επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς τη 17η Μαρτίου, έκλεισε τα σύνορα, ανέστειλε το μεγαλύτερο μέρος των χερσαίων και αεροπορικών μεταφορών κι έδωσε εντολή να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών ώστε να αποτραπεί η διασπορά σε χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με την Άνιες, η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, κατά πόλη και περιοχή, βάσει της αποτίμησης για την εξέλιξη της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας, και δεν αποκλείεται η επανεπιβολή τους τοπικά.

Κατά τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα, στη Βολιβία καταγράφονται 55 θάνατοι από την COVID-19 επί συνόλου 1.053 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Από την 11η Μαΐου, οι τοπικές αρχές θα είναι αρμόδιες για να ρυθμίζουν τη δραστηριότητα ως προς τον εφοδιασμό και τη λειτουργία των μέσων μεταφοράς. Όμως ως τα τέλη Μαΐου τα χερσαία σύνορα θα μείνουν κλειστά και η αναστολή των πτήσεων θα συνεχιστεί εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων Βολιβιανών που επαναπατρίζονται.

Η αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων, των αθλητικών διοργανώσεων και των θρησκευτικών τελετών παρατείνονται επίσης.

Η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε τις μεταβατικές αρχές της Βολιβίας να αναβάλουν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα γίνονταν την 3η Μαΐου για να αναδειχθεί ο διάδοχος του Έβο Μοράλες στην προεδρία και να τερματιστεί η πολιτική κρίση στην οποία βυθίστηκε η χώρα από τον Οκτώβριο. Η ψηφοφορία αναμένεται πλέον να διεξαχθεί κάποια στιγμή μεταξύ του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, 04:14

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!