ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναφορά Μπουκώρου για τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής 

μπουκωρος 1024x624 1

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, μετά από σχετική επιστολή που έλαβε από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου. 

KEN 4

Όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο Χρήστος Μπουκώρος, «το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής διαθέτει μόλις ένα ασθενοφόρο και με την έλλειψη οδηγών είναι αδύνατον να καλυφθούν οι ανάγκες διακομιδής ασθενών επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Επίσης, λόγω της έλλειψης πληρώματος ασθενοφόρου, το υπάρχον ιατρικό προσωπικό αναγκάζεται να συμμετέχει στις διακομιδές των ασθενών, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής. 

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου χαρακτηρίζεται από έντονο ανάγλυφο της περιοχής – ορεινός όγκος, μεγάλη ακτογραμμή- με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιοχές που απέχουν 80 χλμ. από το αστικό κέντρο και το νοσοκομείο Βόλου και 40 χλμ. από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, ενώ δεν πρέπει να παραληφθεί ότι η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός και οι ανάγκες του να αυξάνονται. 

Ως εκ τούτου, η δημιουργία μόνιμου σταθμού ΕΚΑΒ θα διασφάλιζε την ασφαλή και γρήγορη διακομιδή των ασθενών και θα διευκόλυνε τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κρίνεται επιτακτική η ανάγκη τοποθέτησης οικίσκου ISO BOX, για την αντιμετώπιση των ύποπτων κρουσμάτων και την πρόληψη διασποράς του ιού». 

 

error: Content is protected !!