Η Ζέττα Μακρή στηρίζει τα αιτήματα του σωματείου μισθωτών κυλικείων δημοσίων σχολείων της Μαγνησίας  

Screenshot 20200423 171657 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή κατέθεσε σήμερα κοινοβουλευτική αναφορά προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, γνωστοποιώντας την έκκληση αγωνίας των ιδιοκτητών των σχολικών κυλικείων του Ν. Μαγνησίας που παραμένουν κλειστά για σχεδόν δύο μήνες. 

KENT728X100

Τα σχολικά κυλικεία είναι από τις πρώτες επιχειρήσεις που προχώρησαν στην επώδυνη αλλά αναγκαία προσωρινή αναστολή των εργασιών τους με σκοπό την προστασία τόσο των ίδιων των εργαζομένων αλλά και των μαθητών από τη νόσο του Covid-19. Η σχεδόν όμως δίμηνη αναστολή εργασιών των επιχειρήσεων αυτών, η οποία θα παραταθεί μετά και τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις, δημιουργεί πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα τόσο στους ίδιους τους επιχειρηματίες όσο και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών που αδυνατούν να φανούν οικονομικά συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, καθώς καλούνται να πληρώσουν τα έξοδα μίας ολόκληρης χρονιάς έχοντας δουλέψει πραγματικά, μόνο το 1/3 αυτής.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τρίτη φορά σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών που η κ. Μακρή παρεμβαίνει υπέρ του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου, μετά τις από 16/03 και 12/04 κοινοβουλευτικές αναφορές της προς τους αρμόδιους υπουργούς, αποδεικνύοντας  πως  στηρίζει εμπράκτως με την στάση της και τις ενέργειές της,  τα δίκαια αιτήματά του.

error: Content is protected !!