ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοντσιώτης: Ο «κόφτης των κενών» λειτουργεί

Σε ανακοίνωση του το αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ νομού Λάρισας, Κωνσταντίνος Κοντσιώτης (MSc Φυσικός στο Γ.Ε.Λ. Φαλάνης) αναφέρει τα εξής:

“Για 3η συνεχόμενη χρονιά, οι συνάδελφοι οι οποίοι ζητούσαν μετάθεση στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας είδαν τον «κόφτη των κενών» να λειτουργεί. Μετά από πρόταση της Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας, η οποία έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο, ο αριθμός των κενών που έδινε ο πίνακας Γ΄ του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας μειώθηκε κατά 5 στους φιλολόγους, κατά 4 στους μαθηματικούς και κατά 2 στους γεωπόνους.

Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν εκτός νομού 11 συνάδελφοι οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια ενώ τα οργανικά κενά υπήρχαν πραγματικά. Η διαδικασία των  μεταθέσεων δεν είναι ούτε στατική, ούτε γραμμική. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε συναδέλφου, εφόσον υπάρχει οργανικό κενό, να το διεκδικήσει τη συγκεκριμένη χρονιά και κανένας δεν μπορεί να του το στερήσει. Αν είναι να στηριζόμαστε στις εκτιμήσεις, δεν χρειάζονται ούτε τα στοιχεία, ούτε οι πίνακες, ούτε οι συνεδριάσεις των οργάνων.

Ο τρόπος υπολογισμού των κενών και πλεονασμάτων προσεγγίζει, κατά την γνώμη μου, αρκετά ικανοποιητικά τα οργανικά κενά. Οι απόψεις που ακούγονται από πολλούς για λάθος αλγορίθμους, την προσμέτρηση των υπεράριθμων, τα ωράρια των στελεχών, κλπ είναι εκτός πραγματικότητας ή κρύβουν σκοπιμότητα, αφού εν γνώσει τους συγχέουν τα λειτουργικά με τα οργανικά κενά. Πώς είναι δυνατόν να υπολογίζεις ως οργανικό κενό τη θέση του στελέχους με θητεία;

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ζητούνται εκ νέου στοιχεία από τα Π.Υ.Σ.Δ.Ε. για τις αποσπάσεις, όπου εκεί υπολογίζονται τα ωράρια των στελεχών, οι άδειες κλπ. Θα περίμενα από το Υπουργείο φέτος να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να επαναφέρει τις μεταθέσεις των συναδέλφων που ανήκουν σε ειδική κατηγορία καθ’ υπέρβαση των κενών, όπως γινόταν και πριν τα μνημόνια. Ούτως ή άλλως προηγούνται στις τοποθετήσεις και παίρνουν απόσπαση κατά προτεραιότητα. Κλείνοντας, εύχομαι καλή τοποθέτηση στους συναδέλφους που ήρθαν με μετάθεση στο νομό μας”.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!