Η Όλια και οι άλλοι – «F for ελεύθεροι(;)»

58673861 10156264913426149 5277976522827759616 n

Καλησπέρα ψυχούλες μου. Τι κάνετε καρδούλες μου; Αποσυμπιεστήκατε; Ξε πιαστήκατε; Ξαμοληθήκατε στις λεωφόρους, στις μαρίνες, στα φιλαράκια σας;

KEN 728X100

Ημέρα πρώτη, της λήξης συναγερμού. Στάση πρώτη για να σουλουπωθώ κάπως, στο Beauty Bar να φτιάξω τα νυχάκια μου. Μάσκες ολούθε, γάντια, αντισηπτικά, αποστάσεις ασφαλείας, πήγαν να με πάρουν τα γέλια. Πρωτόγνωρο. Αναγκαίο κακό παρόλαυτα.

Επόμενη στάση σούπερ μάρκετ. Το 90% χωρίς καμμία προφύλαξη ψώνιζε με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Ανησυχητικό ελαφρώς, αν σκεφτείς πως πρακτικά και ουσιαστικά, τώρα ξεκινάμε. Δε τέλειωσε κάτι. Τρίτη και τελευταία στάση, ή μάλλον περατζάδα, η επιστροφή μου με το αυτοκίνητο. Κόσμος διάσπαρτος περπατούσε, μιλούσε, αγκάλιαζε, χαμογελούσε, συζητούσε, φόντο γαλάζιο η θαλασσίτσα, ο ουρανός μισός γκρι μισός γαλάζιος, όμορφο αυτό που έβλεπα. Πρωτόγνωρο και αυτό. Αλλά όμορφο.

Δε ξέρω που θα καταλήξει η φάση και ο κύκλος στον οποίο μπήκαμε. Δε ξέρω αν τα πράγματα θα πάνε κατ’ευχήν, ή κατά διαόλου. Δε ξέρω αν κοιμάστε και μαζί ή με άλλον στο κρεβάτι τον αλλάζεις. Χιουμοράκι έτσι λίγο. Αυτό που ξέρω όμως, είναι πως κάπου στον αέρα πλανάται, πως από εδώ και στο εξής, κάποιοι από εμάς, θα εκτιμήσουν όλα αυτά που «στερήθηκαν» κοντά δύο μήνες, περισσότερο.

Καλή λευτεριά αδέρφια!

error: Content is protected !!