ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρεις Φρουροί της Επανάστασης σκοτώθηκαν κοντά στα σύνορα με το Ιράκ

2862671
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020, 11:56

Τρία μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σκοτώθηκαν σε συμπλοκή με μια «αντεπαναστατική» οργάνωση στη δυτική επαρχία Κουρδιστάν, ανέφερε σήμερα Τετάρτη το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

«Ο συνταγματάρχης Σακίμπα Σαλιμί και άλλοι δύο θαρραλέοι μαχητές του Ισλάμ, ο Τζαφάρ Νεζαμπούρ και ο Ματζίντ Σοκρί, πέθαναν σαν μάρτυρες αφού πολέμησαν και σκότωσαν την Τρίτη έναν ορισμένο αριθμό αντεπαναστατικών στοιχείων», ανέφερε το Isna, επικαλούμενο ανακοίνωση των Φρουρών, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Η συμπλοκή σημειώθηκε κοντά στην πόλη Ντιβανταρέχ στο Κουρδιστάν, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, όπου δεν κατονομάζεται η οργάνωση.

Οι κηδείες των νεκρών θα πραγματοποιηθούν σήμερα με πλήρη τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας της Covid-19, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Εδώ και 40 χρόνια, το Ιράν μάχεται κατά Κούρδων μαχητών που χρησιμοποιούν βάσεις στο Ιρακινό Κουρδιστάν προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης και των θεσμών του ιρανικού κράτους.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020, 11:56

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!