Διατήρηση του δικαιώματος δημοσίευσης διακηρύξεων για τον Περιφερειακό Τύπο – Αναφορά του Χρήστου Μπουκώρου στον Υπουργό Ανάπτυξης 

0992030001482244045 2 455x250 1
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, επισημαίνοντας την ανάγκη διατήρησης του δικαιώματος δημοσιεύσεων υποχρεωτικού χαρακτήρα (διακηρύξεις, προκηρύξεις) για τον Περιφερειακό Τύπο, μετά από σχετική επιστολή που έλαβε από την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. 

KEN 1

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει στην αναφορά του ο Χρήστος Μπουκώρος, «είναι ζωτικής σημασίας η διατήρηση του δικαιώματος δημοσίευσης των υποχρεωτικών διακηρύξεων στον εβδομαδιαίο και ημερήσιο περιφερειακό τύπο και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2020. 

Αυτή τη στιγμή, δικαίωμα δημοσιεύσεων υποχρεωτικού χαρακτήρα (διακηρύξεις, προκηρύξεις κ.α.) έχουν περίπου 232 εφημερίδες, δηλαδή το σύνολο σχεδόν του εβδομαδιαίου και ημερήσιου  τύπου της περιφέρειας και του τοπικού τύπου της Αττικής. Η ενδεχόμενη παύση δημοσίευσης των διακηρύξεων, από την 1η Ιανουαρίου 2021, αναμένεται να οδηγήσει σε δεινή οικονομική κατάσταση, ακόμη και σε λουκέτο, αρκετές από τις εφημερίδες αυτές. 

Αξίζει να επισημανθεί ότι το δημοσιονομικό κόστος της δημοσίευσης των υποχρεωτικών διακηρύξεων στις εφημερίδες είναι μικρό, καθώς το μεγαλύτερο μέρος το αναλαμβάνουν οι εργολάβοι που εκτελούν τα έργα. Επίσης, η δημοσίευση διακηρύξεων στον Περιφερειακό Τύπο συντελεί στη διασφάλιση της διαφάνειας, μέσω της ενημέρωσης της αγοράς και της κοινωνίας». 

error: Content is protected !!