ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας σχετικά με τις αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ

oikodomi0 780x405

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας ενημερώνει σχετικά με τις αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ. Αναλυτικά:

Ξεκινάνε την Δευτέρα 11/5 οι υπεύθυνες δηλώσεις – αιτήσεις για την λήψη του επιδόματος των 800 ευρώ. Οι δηλώσειςθα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι και την Κυριακή 17/5, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://supportemployees.services.gov.gr.

Οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος για τους συναδέλφους οικοδόμους, είναι να έχουν λάβει το δωρόσημο Πάσχα 2020 και να μην έχουν μπει στο Ταμείο Ανεργίας από 1/1/2020 μέχρι 30/4/2020.

Για τον έλεγχο των προϋποθέσεων χορήγησης, καθώς και για την ορθή υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων – αιτήσεων οι συνάδελφοι μπορούν να απευθύνθουν στο σωματείο στα τηλέφωνα (6972827024 και 6982353229).

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι οικοδόμοι εντάχθηκαν στους δικαιούχους του επιδόματος μόνο μετά τις συνεχείς αγωνιστικές παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας και των συνδικάτων σε όλη την χώρα. Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν τμήματα εργαζομένων του κλάδου που δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους. Μεταξύ αυτών είναι όσοι δούλεψαν ως οικοδόμοι στα κοινωφελή προγράμματα σε δήμους και τώρα έχουν μείνει άνεργοι, χωρίς δικαίωμα επιδότησης στο Ταμείο Ανεργίας, καθώς και όσοι δούλεψαν περιστασιακά το πρώτο 3μηνο του 2020 διακόπτοντας την εργασία τους λόγω κορονοϊού.

Γι’ αυτούς η Ομοσπονδία έχει στείλει υπόμνημα στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας να συμπεριληφθούν.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!