Αναφορά του βουλευτή Θ. Λιούπη για την εναρμόνιση του πλαισίου λειτουργίας καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης

70271128 2524569960967017 4409819553333248000 o
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το αίτημα της Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Θεσσαλίας, με το οποίο ζητείται η άμεση εναρμόνιση λειτουργίας των καταλυμάτων με βραχυχρόνια μίσθωση, σύμφωνα με τις ισχύουσες προϋποθέσεις για τους νόμιμους κατόχους σήματος λειτουργίας τουριστικού καταλύματος, κατέθεσε με αναφορά του στους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

KEN

Ο κ. Λιούπης προώθησε στους αρμόδιους Υπουργούς την επιστολή της Ομοσπονδίας, όπου τα μέλη της επαινούν την παραδειγματική διαχείριση της υγειονομικής απειλής από την Κυβέρνηση, με την ορθή λήψη εκτάκτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, επισημαίνοντας πως με κανόνες και την αυστηρή τήρηση ενός πλαισίου που ισχύει ισότιμα για όλους, επιτυγχάνονται άριστα αποτελέσματα.

Ζητούν, κατά συνέπεια, από την Πολιτεία να συνεχίσει να ενεργεί παραδειγματικά, επιβάλλοντας  τις ίδιες προϋποθέσεις λειτουργίας, τόσο για τους νόμιμους κατόχους σήματος λειτουργίας τουριστικού καταλύματος, όσο και για τους κατόχους ακινήτων, που αξιοποιούνται επιχειρηματικά με βραχυχρόνιες μισθώσεις. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία ζητά και για τις δύο δραστηριότητες, όμοιες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, αδειοδότηση με μελέτες πυρόσβεσης, διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων, ανάλογη χρέωση δημοτικών τελών αλλά και ελέγχους για θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

«Δεδομένης της τεράστιας κρίσης στον τομέα του τουρισμού,  που δημιούργησε η πανδημία του covid-19 παγκοσμίως και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο, παρακαλώ να εξετάσετε με προσοχή τις προτάσεις της Oμοσπονδίας, στo πλαίσιo του σχεδιασμού της επιστροφής στην κανονικότητα, της επανεκκίνησης της οικονομίας και του τουρισμού στη χώρα μας», καταλήγει η αναφορά του Βουλευτή Ν. Μαγνησίας.

error: Content is protected !!