Έτοιμοι για επιστροφή στην κανονικότητα οι έμποροι του Βόλου

CE95CEA1CE9CCE9FCEA51
stergiou
fotou
728x110 3

Έτοιμοι να ανεβάσουν ρολά και να υποδεχθούν τους καταναλωτές είναι οι έμποροι του Βόλου. Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 11 Μαΐου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει οτι όλα θα είναι ίδια με πριν το λουκέτο.

728X100 3

Μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος, επισημαίνει οτι «οι καταστηματάρχες ανυπομονούν να γυρίσουν στα μαγαζίά τους. Κάνουν εδώ και μία εβδομάδα τις απαραίτητες εργασίες, αλλά τα προβλήματα που προέκυψαν από το λουκέτο του κορωνοϊού είναι μεγάλα και έχουν αφήσει πληγές. Οι επαγγελματίες του κλάδου μας δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ ενίσχυση μέχρι σήμερα για τις επιχειρήσεις. Τα 800 ευρώ που έλαβαν ήταν για τα έξοδα διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους» αναφέρει.

Παράλληλα, το κλίμα που επικρατεί στην εμπορική αγορά του Βόλου είναι συγκρατημένα αισιόδοξο, αφού και οι καταναλωτές, θέλουν μετά από 42 ημέρες καραντίνας να προμηθευτούν αγαθά που στερήθηκαν.

«Έμποροι που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα πριν την πανδημία, είναι αμφίβολο αν θα καταφέρουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους» υπογραμμίζει ο κ. Οντόπουλος, λέγοντας παράλληλα, οτι πρόκειται για ένα μικρό ποσοστό, αφού στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι καταστηματάρχες την προσεχή Δευτέρα θα ανεβάσουν τα ρολά και θα ανάψουν τα φώτα της βιτρίνας τους για να επιστρέψουν κι αυτοί, μαζί με τη χώρα στην κανονική ζωή, μακριά από τον φόβο του κορωνοϊού, αλλά τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

 

 

error: Content is protected !!