ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα νέα μέτρα της Σλοβενίας για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας

2863825
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, 09:19

KEN 1

Νέα μέτρα για την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση της Σλοβενίας, στοχεύοντας στο μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας της Covid-19.

Τα νέα μέτρα αφορούν κυρίως σε οικονομικές χρηματοδοτικές «γραμμές», μέσω των οποίων οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ρευστότητα και την εφαρμογή ενός πλαισίου απασχόλησης που εκτιμάται πως θα διατηρήσει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας στον τουρισμό.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, προβλέπεται η χορήγηση δανείων ύψους 5.000-40.000 ευρώ για μικρές και μεσαίες εταιρείες και η διάθεση επιχορηγήσεων συνολικού ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη του λειτουργικού κόστους των εστιατορίων και των καταλυμάτων διαμονής.

Ο υπουργός Οικονομίας της Σλοβενίας Ζντράβκο Ποτσιβάλσεκ δήλωσε πως πέραν των νέων μέτρων, σε ισχύ θα παραμείνουν και όλες οι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο των δύο πακέτων στήριξης της οικονομίας. «Το κράτος θα βοηθήσει τον τουρισμό επειδή είναι μια βιομηχανία που πλήττεται από κορωνοϊό με τον πιο δραστικό τρόπο», τόνισε ο κ. Ποτσίβαλσεκ, προσθέτοντας ότι «η τουριστική βιομηχανία χρειάζεται μέτρα που θα διευκολύνουν όχι μόνο την “επιβίωση” αλλά και την αναδιάρθρωση και την ανάπτυξη νέων προϊόντων».

«Θέλουμε να διατηρήσουμε θέσεις εργασίας στον τουρισμό, να διατηρήσουμε προσωπικό υψηλής ποιότητας και να βοηθήσουμε τους μικρότερους παρόχους να επιβιώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Εν τω μεταξύ, ενώ οι υπαίθριοι χώροι των μπαρ άνοιξαν ξανά αυτήν την εβδομάδα και τα εστιατόρια σερβίρουν φαγητό σε πακέτο εδώ και αρκετές εβδομάδες, το μεγαλύτερο μέρος του τομέα φιλοξενίας παραμένει κλειστό καθώς ξενοδοχεία, κάμπινγκ και τουριστικοί πράκτορες περιμένουν την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει ξανά.

Ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες ανέφερε ότι οι πάροχοι καταλυμάτων με έως 30 κρεβάτια θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά στις 12 Μαΐου μαζί με εστιατόρια, μπαρ και κάμπινγκ, ακολουθούμενο από ταξιδιωτικούς πράκτορες, μεγαλύτερα ξενοδοχεία και πισίνες την 1η Ιουνίου.

Ο κ. Ποτσίβαλσεκ επισήμανε ότι «αυτές οι ημερομηνίες ήταν απλώς ενδεικτικές και πρέπει να εξεταστούν. Είναι πιθανό, αλλά δεν υπάρχει οριστική απόφαση».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, 09:19

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!