ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμος Βόλου: Μη συνωστίζεστε στην παραλία – Μείνετε ασφαλείς

96032015 10219902086174357 1909244655359229952 n
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την προτροπή του για να μην δημιουργείται συνωστισμός στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, στην παραλία του Βόλου, επισημαίνει, μετά το ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr ο Δήμος Βόλου, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

KENT728X100 1

«Η είσοδος στη δεύτερη φάση του κοινού σχεδιασμού Κυβέρνησης και επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού έφερε την πολυαναμενόμενη, η αλήθεια είναι από όλους μας, χαλάρωση των μέτρων, κυρίως αυτών στον περιορισμό της κυκλοφορίας. Οι Βολιώτες και οι Βολιώτισσες επέδειξαν, μέχρι σήμερα, μια εξαιρετική συμπεριφορά, μια μοναδική ωριμότητα και υπευθυνότητα και προς τούτο είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Ωστόσο είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν πρόκειται για πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων καθώς ο ιός που απέβη μοιραίος για συμπολίτες μας στην Ελλάδα και για πολλούς περισσότερους σε όλο τον κόσμο, είναι εδώ και ο καθένας μπορεί να τον μεταφέρει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοσμοσυρροή στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου – Τι λένε οι ειδικοί

Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση στους συμπολίτες μας, τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες, με αφορμή τα φαινόμενα μεγάλου συγχρωτισμού και πολυπληθών συγκεντρώσεων στην παραλία του Βόλου, να δείξουν υπομονή, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση αποφεύγοντας να διακινδυνεύσουν τόσο τη Δημόσια Υγεία, όσο και την δική τους και των οικογενειών τους.

Όπως επισημαίνουν σε όλους τους τόνους οι ειδικοί μέχρι σήμερα, και είμαστε περήφανοι γι αυτό, μπορέσαμε να σπάσουμε την αλυσίδα του ιού, αλλά τώρα το στοίχημα είναι δύσκολο και πιο σύνθετο. Να μείνουμε ασφαλείς και να μη δώσουμε χώρο στον ιό να εξαπλωθεί. Είναι σημαντικό γιατί το εγχείρημα θα κρίνει τα πάντα για την καθημερινότητα και την πατρίδα μας.

Γι αυτόν τον λόγο ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, μένοντας υπεύθυνοι, άρα μένοντας ασφαλείς. «Χέρια (πλένουμε), Αποστάσεις (κρατάμε), Μάσκες (φοράμε)»!

Δυστυχώς και πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους, ιδιαίτερα μάλιστα από αυτούς που αδημονούν περισσότερο, ότι στην απευκταία περίπτωση που τα φαινόμενα συγχρωτισμού, επαναλαμβάνουμε όπως αυτά στην παραλία του Βόλου, συνεχιστούν, η αλυσίδα του ιού θα επανασυνδεθεί και όχι μόνο δεν θα περάσουμε στην επόμενη φάση για την επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά άμεσα κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε σε νέους σκληρούς περιορισμούς και ψυχοφθόρες καταστάσεις.

Τηρούμε, λοιπόν, τους κανόνες: χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκες φοράμε -δεν συγχρωτιζόμαστε με φίλους σε παρέες άνω των 10 ατόμων. Λίγη ακόμα υπομονή, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, αν συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πολύ σύντομα θα κερδίσουμε τις ζωές μας πίσω.»

 

 

Εικόνα: Τ. Κεκάτου

error: Content is protected !!