ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερώτηση του Κων. Μαραβέγια προς τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα των αυθαίρετων κατασκευών στην Κορώπη

ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ 1024x480 2
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ενημέρωση για τη διενέργεια ελέγχων στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού Κορώπης Ν. Πηλίου, ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη, Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη. 

KENT728X100

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται επιστολή του δημάρχου Ν. Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικού, σχετικά με το πρόβλημα ύπαρξης κτισμάτων και κατασκευών εντός του καθορισμένου αιγιαλού του παραλιακού μετώπου του οικισμού Κορώπης.

Όπως τονίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, οι συγκεκριμένες παρανομίες πέραν του ότι συνιστούν κατάληψη δημόσιας περιουσίας, παρεμποδίζουν τόσο την ελεύθερη διέλευση των πολιτών όσο και την ασφαλή πρόσβαση στον αιγιαλό από τη δημόσια οδό, σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία.

«Ιδιαίτερα έχοντας υπ’ όψιν τα τραγικά διδάγματα της καταστροφής στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018, τα καταγγελλόμενα από τον Δήμαρχο μπορεί να αποβούν άκρως επικίνδυνα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς από τη στιγμή που εμποδίζουν την έξοδο προς τη θάλασσα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας. 

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή το αίτημα που δημόσια διατύπωσε ο δήμος Νοτίου Πηλίου για τον άμεσο έλεγχο των παρανομιών, εν όψει και της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητεί να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς: 

1. Σε ποιες ενέργειες προέβη η αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία για να ελέγξει τις καταπατήσεις δημόσιας περιουσίας

2. Σε ποιες ενέργειες προέβη η αρμόδια Λιμενική Αρχή για να ελέγξει τυχόν παράνομες κατασκευές που εκτείνονται στο παραλιακό μέτωπο της Κορώπης

3. Σε ποιες ενέργειες προέβησαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για να ελέγξουν την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος σπάνιας ομορφιάς της Κορώπης

error: Content is protected !!