Βόλος: Διαμαρτυρία καλλιτεχνών σε Δημοτικό Θέατρο και Παλαιά Ηλεκτρική [εικόνες]

96416929 3042737349117988 7678521018297614336 n

Διαμαρτυρία στο υπό ανακατασκευή Δημοτικό Θέατρο Βόλου και στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα ηθοποιοί, μουσικοί, κινηματογραφιστές και άλλοι καλλιτέχνες, ζητώντας την επέκταση της επιδότησης και άλλων μέτρων κοινωνικής προστασίας για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματός τους λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και σε εργαζόμενους των κλάδων τους, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί απ’ αυτά.

KEN 728X100 2

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν το σύνθημα «support art workers», για τη στήριξη όλων όσοι εργάζονται στον χώρο της Τέχνης.

Από τα κύρια αιτήματα των μουσικών και άλλων καλλιτεχνών ήταν η ένταξη στην επιδότηση και των εργαζόμενων ορισμένου χρόνου. Οι καλλιτέχνες ζητούν επίσης ένταξη και όσων αποδεδειγμένα είχαν εργαστεί την προηγούμενη χρονιά στην επιδότηση ενοικίου, την αναστολή πληρωμής τρεχόντων υποχρεώσεων (π.χ. φορολογία, υπηρεσίες), τα μέτρα για την εύρυθμη επαναλειτουργία των χώρων στους οποίους δραστηριοποιούνται, τα προγράμματα για νέες καλλιτεχνικές παραγωγές, κ.ά.

Σε ανακοίνωσή τους οι καλλιτέχνες του Βόλου τονίζουν:

Με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα όλων των καλλιτεχνικών σωματείων με αίτημα τη λήψη αναγκαίων μέτρων για το χώρο του Πολιτισμού, ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι, κινηματογραφιστές, ηχολήπτες, εργαζόμενοι του πολιτισμού στο Δήμο Βόλου, ενώσαμε χθες τις φωνές μας με χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. Όλοι εμείς, καλλιτέχνες και τεχνικοί εχουμε δεχτεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα λόγω της επιδημίας του covid 19, καθώς οι χώροι που φιλοξενούν πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν κλείσει από αρχές Μαρτίου 2020 και σύμφωνα με τις δηλώσεις των ειδικών της υγείας θα είναι οι τελευταίοι που θα ανοίξουν, ίσως και στις αρχές του 2021. Επειδή οι τέχνες είναι δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας, διαμορφώνουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο, ζητάμε καθολική υποστήριξη από το κράτος, την Περιφέρεια και τον Δήμο και ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης της κρίσης στον κλάδο μας, πράγμα που δεν έγινε ούτε χθες από την Υπουργό Πολιτισμού. Όλοι/ες μαζί διεκδικούμε, απαιτούμε μέτρα ενίσχυσης όλων των εργαζομένων στον πολιτισμό, για όσο καιρό πλήττεται ο χώρος της τέχνης, ζητούμε να δημιουργηθούν νέες συνθήκες στο χώρο της τέχνης, που εργασιακά καταπατήθηκε τη δεκαετία της κρίσης και σε πολλές -αήθεις- περιπτώσεις λάβωσε την αξιοπρέπειά μας. Απαιτούμε συνθήκες εργασίας με αξιοπρέπεια. Γινόμαστε κι εμείς ένας κρίκος στην αλυσίδα του αγώνα. Με εκτίμηση, οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού που μένουμε/γεννηθήκαμε στο Βόλο

Δείτε εικόνες:

error: Content is protected !!