ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Βόλτα στην παραλία μόνο με επιτήρηση προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος

91693108 841911069660667 6259548692252983296 n 1

Ελεύθερη χρήση της παραλίας για βάδιση και προσωπική άσκηση αλλά υπό την επιτήρηση των αρμοδίων αρχών προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, με τοποθέτηση του προέδρου του Μάκη Τσάμη.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ειδικότερα, μετά τις εικόνες συνωστισμού που δημοσίευσε το TheNewspaper.gr και παρατηρούνται κυρίως στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, ο κ. Τσάμης δήλωσε:

«Για το παρατηρούμενο πρόβλημα συνωστισμού στην παραλία του Βόλου υπάρχουν τρείς τρόποι αντιμετώπισης του. 1.Κλείσιμο της παραλίας (Πραγματοποιηθηκε την προηγούμενη περίοδο μετά από πρόταση της Δημοτικής αρχής Βόλου),
2.Πλήρης ελευθερία κίνησης χωρίς αστυνόμευση και μέτρα αποτροπής αυτού του επικίνδυνου φαινομένου από τις αρμοδιες αρχές (παρατηρείται αυτές τις ημέρες),
3.Ελεύθερη χρήση της παραλίας για βάδιση με επιτήρηση από τις αρμόδιες αρχές (Λιμενικό,Δημοτική Αστυνομία,Αστυνομία) προς αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού.

 Την τρίτη λύση προτείναμε και αυτήν συνεχίζουμε να προτείνουμε ως Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, χωρίς να ανακαλούμε την ανακοίνωση που εκδώσαμε εναντίον του πλήρους κλεισίματος της παραλίας για τους λόγους που αναφέραμε και τότε, που είναι λόγοι διατήρησης ψυχικής και σωματικής υγείας.

 Συνεχίζουμε λοιπόν να είμαστε υποστηρικτές της μέσης οδού και της κοινής λογικής και όχι των ακραίων άλλων δύο προτάσεων.

 Ας σκεφτούν λοιπόν αυτοί που καταχρώνται του δικαιώματος χρήσης της παραλίας και συνωστίζονται χωρίς να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις ότι δίνουν το δικαίωμα σε αυτούς που είναι οπαδοί της ακραίας λύσης του κλεισίματος δημόσιων χώρων (με πρόφαση την άφρονα πρακτική των συγκεντρωμένων) με τελική δικαίωση της ακραίας εξουσιαστικής συμπεριφοράς τους, την οποία αρέσκονται να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν και κατά περίπτωση.»

error: Content is protected !!