ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δέκα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Υεμένη

2864425
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Μαΐου 2020, 08:36

Η κυβέρνηση της Υεμένης ανακοίνωσε χθες Παρασκευή εννέα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στο Άντεν, όπου έχει μεταφερθεί προσωρινά η έδρα της, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο, ενώ και ένας άλλος άνθρωπος που είχε μολυνθεί από την covid-19 στη νότια επαρχία Λαχάζ πέθανε.

Πλέον ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στις περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση της Υεμένης ανέρχεται σε 34, με επτά θανάτους.

Από την πλευρά τους οι σιίτες αντάρτες Χούτι, που ελέγχουν την πρωτεύουσα και τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, ανακοίνωσαν νωρίς σήμερα το πρωί ότι εντοπίστηκε ένα κρούσμα στη Σανάα, το οποίο μεταφέρθηκε από το Άντεν.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της covid-19 στις περιοχές υπό τον έλεγχό τους ανέρχεται σε δύο, εκ των οποίων το ένα αφορά έναν Σομαλό που βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο.

Ο πενταετής εμφύλιος έχει καταστρέψει το σύστημα υγείας της Υεμένης και έχει αποδυναμώσει τον πληθυσμό της, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού. Εξάλλου στη χώρα υπάρχει ήδη επιδημία χολέρας, ενώ και άλλες μολυσματικές ασθένειες εξαπλώνονται.

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Μαΐου 2020, 08:36

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!